Hayrettin Gürsoy tarih yazıyor! “6-5”

İlimizi Okullar Arası Erkekler Futbol Türkiye finallerinde temsil eden Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi, İstanbullu rakibini penaltı vuruşları sonrası 6-5 mağlup ederek Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasında yer aldı.

RAKİP SAMSUN

Bu sezon müthiş bir performans ortaya koyan Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi Erkek Futbol takımı ilimizi Türkiye finallerinde başarı ile temsil ediyor. Ekibimiz bugün (Çarşamba) oynadığı maçta İstanbul Haluk Ünder Lisesi’ni penaltı vuruşları sonrası mağlup etti ve adını son 4 takım arasına yazdırdı. Yeşil siyahlılar Antalya’daki organizasyonda yarı finalde Samsunlu rakibini mağlup ettiği takdirde adını Türkiye finaline yazdıracak. İşte büyük hikayenin detayları.

DÜZCE’DE ŞOV YAPTILAR

Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Yaşar’ın koordine ettiği, Ferhat Atmaca ve Hakan Tan’ın çalıştırdığı Kocaeli Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi, Liseler Arası (Genç Erkekler) Türkiye yarı finallerinde ilimizi Düzce grubunda temsil etti. İlk maçında Bartın’ı 10-0, ikinci maçında geçen yılın finalisti Samsun’u 2-0, üçüncü maçında da Tokat’ı 2-0 mağlup eden ekibimiz grup lideri oldu. Diğer Grup ikincisi Denizli’yi de 1-0 mağlup eden yeşil siyahlılar gol yemeden Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

ANTALYA’DALAR

Antalya’daki Türkiye finallerine sekiz takım katıldı. İstanbul 1 ve İstanbul 5 ile Trabzon takımlarının yer aldığı sert grupta ilk maçına çıkan yeşil siyahlılar Trabzonspor’un alt yapısından kurulu oyuncuların yer aldığı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ni 1-0 mağlup etti. Antalya Lara’da konaklayan ve Muratpaşa’da maçlarını oynayan Hayrettin Gürsoy’un golünü Muharrem kaydetti. Ekibimiz ikinci maçında İstanbul şampiyonu, Beşiktaş’ın alt yapı futbolcularından oluşan İstanbul İnönü MTAL’ye mağlup oldu.

NEFES KESTİ

Üçüncü maç Eyüpspor’un alt yapı takımı oyuncularının yer aldığı İstanbul Haluk Ündeğer Lisesi ile oynandı. Temsilcimiz normal süresi 0-0 sona eren maçı penaltı vuruşları sonucu 6-5 kazandı ve adını Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına yazdırdı. Kocaelispor adına Muharrem Kaytanoğlu, Murat Uzun, Emir Ersoylu, Çınar Demir ve takımın en küçüğü Yiğit Hamza Seyrek penaltıları gole çevirmesini bildi.

FİNAL MAÇI SAAT 13.00’TE BAŞLAYACAK

Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan temsilcimizin rakibi Samsun Özel Canik Uğur Anadolu Lisesi oldu. Hayrettin Gürsoy rakibini Düzce’deki grup maçlarında 2-0 mağlup etmişti. Antalyaspor Tesisleri’ndeki zorlu maç yarın (Perşembe) saat 13.00’te başlayacak. Hayrettin Gürsoy bu maçı kazanırsa adını Türkiye finaline yazdıracak ve bu mücadele TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak. Bir diğer yarı final mücadelesinde Trabzon Yavuz Selim Anadolu Lisesi ile İstanbul TFF Meral-Ceral Aras Spor Lisesi karşı karşıya gelecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber