Helal olsun Faruk Akkoyun sana!

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ilk turunda ilimiz pehlivanlarından Faruk Akkoyun, Cengizhan Şimşek’i puanlamada devirdi ve adını ikinci tura yazdırdı.

ÇOK SERT BİR GÜREŞ OLDU

663. Kırkpınar’ın ilk turunda oldukça sert bir güreş geride kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kağıtspor’dan Kandıralı Faruk Akkoyun, Antalya’dan Cengizhan Şimşek ile eşleşti. 30 dakikalık normal sürede yeniş olmazken Cengizhan Şimşek’in sert güreşi Faruk Akkoyun’u hayli sinirlendirdi. Cengizhan’ın kendisine sürekli kafa attığını ve faullü güreştiğini belirten Faruk Akkoyun güreşi puanlamaya taşıdı.

MİNDERDEN GELMENİN AVANTAJI

Minderden gelmenin avantajını iyi değerlendiren Faruk Akkoyun, Cengizhan’ın kendisini sürümesi karşısında çok iyi bir savunma örneği ortaya koydu. Dengede kalan, rakibini belinden yakalayan ve künde pozisyonuna geçen Faruk Akkoyun, belinden çektiği Cengizhan’ı sırt üstü yatırdı ve puanı alarak adını ikinci tura yazdırdı.

HAMZA VE SEÇKİN DE İKİNCİ TURDA

Kağıtspor’dan Recep Kara ile Başiskele Belediyespor’dan Hamza Özkaradeniz ilk turda eşleşti. Hamza, deneyimli ustasını puanlamada geçti. 4 ve 5. torbadaki pehlivanların kol bağladığı güreşlerde Kocaeli derbisinde Hamza Özkaradeniz, Recep Kara’yı puanlamada mağlup etti. Ön elemeden gelen Seçkin Duman da normal sürede İsmail Erkal’ı devirdi.

TANJU GEMİCİ’YE SAKATLIK DUR DEDİ!

Karamürselli Arif Akın, Kürşat Şevki Korkmaz’a, sol dizinden sakatlanan Tanju Gemici, Hasan Cengiz’e mağlup olarak Kırkpınar’a veda etti. Diğer güreşlerde Feyzullah Aktürk, Ünal Karaman’ı, Yunus Emre Yaman, Emre Erkal’ı ve Recep Taslak da ön elemede Okan Acar’ı mağlup eden Şahali Kurt’u kılçık oyunu ile saf dışı bırakarak adlarını ikinci tura yazdırmasını bildi.

İLK TUR KAZANANLARI (SOLDAKİLER GALİP)

Hamza Özkaradeniz – Recep Kara

Seçkin Duman – İsmail Erkal

Faruk Akkoyun – Cengizhan Şimşek

Kürşat Şevki Korkmaz - Arif Akın

Hasan Cengiz - Tanju Gemici

Feyzullah Aktürk - Ünal Karaman

Yunus Emre Yaman - Emre Erkal

Recep Taslak – Şahali Kurt

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber