Hüseyin Göçek kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türk futbolunun tanınan hakemlerinden Hüseyin Göçek'in, saha hakemliğinden VAR hakemliğine geçiş yapmasıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. İstanbul'da 1976 yılında doğan Hüseyin Göçek, futbol kariyerine Leventspor altyapısında başladı ve Beşiktaş Spor Kulübü'nün altyapısında da futbola devam etti.

Boyunun uzunluğu nedeniyle basketbola yönelen Göçek, Galatasaray Spor Kulübü'nün yıldız ve genç takımlarında basketbol oynadı. Lise dönemini Kabataş Erkek Lisesi'nde geçiren Göçek, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği fakültesini kazandı. Üniversite yıllarında Ülkerspor'un genç takımlarında basketbol oynayan Göçek, daha sonra futbol hakemliği kursuna yazılarak hakemlik kariyerine başladı.

1996 yılında Ahmet Erdoğan'ın açtığı kursu tamamlayarak hakemlik belgesini alan Göçek, 1999-2000 senesinde dil eğitimi için gittiği Sussex bölgesinde hakemlik yapma fırsatı buldu. Bölgesel liglerde 50'ye yakın maça çıkan Göçek, UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirildi. Euro 2012 grup eleme maçlarından Yunanistan-Rusya mücadelesinde 4. hakem, İrlanda-İtalya, Ukrayna-İsveç ve İspanya-Portekiz mücadelelerinde çizgi hakemi olarak görev aldı.

Hüseyin Göçek, saha hakemliği kariyerini başarıyla sürdürdükten sonra VAR hakemliğine geçiş yaparak yeni bir döneme adım attı. Göçek, bu yeni kariyerinde de elinden gelenin en iyisini yapmak istediklerini belirtti. Türk futbolseverler, Hüseyin Göçek'in VAR hakemliğindeki performansını ve katkılarını merakla takip etmeye devam ediyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber