İşte Mustafa Gürsel’in basın toplantısındaki tüm açıklamaları

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Erzurumspor maçının ardından detaylı değerlendirmeler yaptı. Gazetelere ulusal bir haber ajansından servis edilen açıklama, konuşmanın 4’te 1’iydi. İşte Mustafa Gürsel’in basın toplantısındaki tüm açıklamaları.

YETERLİ SEVİYEDE DEĞİLDİK

Sözlerine 0-0 sona eren Erzurum maçı ile başlayan Gürsel şu şekilde konuştu: Geçen haftaya göre daha dirençli bir oyunumuz vardı. Sahada daha iyi durduk ancak ofansif anlamda, oyun üstünlüğünü alma, topun bizde kalması ve pas kalitesi anlamında yeterli seviyede değildik. Bu yönlerimizi geliştirmemiz lazım. Genel olarak ortada bir maç olduk. Tek pozisyon verdik, bunda da bireysel bir hata söz konusuydu.

GELİŞTİRMEMİZ GEREKEN ÇOK YÖN VAR

Gereksiz geri paslar yaptık. Bu da 3 maçtır kazanamamanın verdiği özgüven kaybından ileri geliyor. İkinci yarının son bölümünde 2 net pozisyon yakaladık. Gol atsaydık maçı kazanabilirdik. Genele bakarsak beraberlik iki takım için de hak edilen bir sonuçtu. Kendimize baktığımızda oyun olarak geliştirmemiz gereken çok yön var. Öncelikle özgüven sorununu aşmamız lazım. Daha güvenli, pozitif ve dominant bir oyun ortaya koymak zorundayız.

TAKIM TANQUE İLE OYNAMAYA ALIŞMIŞTI

Fiziksel olarak bir tık daha iyiyiz, oyun anlamında adım adım istediğimiz noktaya geleceğiz. Bunun için bütün çalışmaları yapıyoruz. Takım Tanque ile oynamaya alışmıştı. Onsuz yeni bir model, yeni bir geçiş dönemine alışmalıyız. Belki de sahadaki duruş ondan biraz güvensizdi. Davit iyi oyuncu, Giorgi oyun olarak öne çıktı. Bu oyuncuların ligleri Aralık başında bitti, 1 ay gibi bir süre izin yapıp geldiler. Tabii ki bu hazırlanmaları süreç alıyor.

GERİYE BAKMANIN BİR ANLAMI YOK

Ramil de diğer arkadaşlarımız gibi ara transferde geldi. Oyun ve taktik anlamında hazırlanması adım adım olacaktır. Çok da geriye bakmanın bir anlamı yok. Elimizdeki oyuncuların hepsi çok değerli. Bu kadrodan en iyi oyunu çıkarmalıyız. Eğer hedefe oynayan bir takımsak sahada güçlü durmamız, defansif anlamda çok açık vermememiz gerekiyor. Bunu bir nebze başardık. Ardından oynama yönüne geçmemiz, topu kazandığımızda iyi oynayan, oyunu domine eden bir takım olmamız lazım. İnşallah çalışarak bunu başaracağız.

KOCAELİSPOR BERABERLİĞİ KABUL ETMEZ

Oyun anlamında aşağıya gidiş söz konusu. Bunu aşmak için çocukların 1 galibiyete ihtiyaçları var. Son iki deplasmandan 1’er puan aldık ve mutlu değiliz. Kocaelispor hedefleri olan bir takım. Kimi rakipler maç berabere bitsin diye çalışırken Kocaelispor camiası beraberliği kabul etmez. Bu bizim artı tarafımız. Oyuncularımız her geçen gün daha iyiye gidiyor. Giorgi geçen hafta ile bu hafta arasında farkını ortaya koymaya başladı.

HEDEFE GİDECEK OYUNU OYNAMAMIZ LAZIM

Hafta sonu Tuzla ile oynayacağız. Bu maçtan alacağımız galibiyet ile hem moral hem de özgüven kazanacağız. Sonraki süreç çok farklı olacaktır. Çünkü çok iyi çalışıyoruz. Bütün hedefimiz iyi oynayan bir Kocaelispor ortaya çıkarmak. Bu lig çok enteresan. Ne olacağı belli olmuyor. Bir maçta her şey değişebiliyor. Öncelikli hedefimiz çıktığımız maçı kazanmak. 2 ya 3. olmak veya Play-Off için net yorum yapmak sağlıklı değil. 2 hafta sonra her şeyi farklı konuşabiliriz. Önümüzdeki maçı kazanmak için elimizden gelirse onu yapmamız lazım. Hedefe gidecek oyunu oynamak zorundayız.

İKİNCİ TOPU KAZANMA, OYUN SERTLİĞİ

Erzurum maçına 3-4-3 şekliyle başladık. Oyuncu yapımıza göre en doğru sistemi bulmamız lazım. Pas kalitesi, saha duruşu ve oyun oturacaktır. Buna inanıyorum. Elimizde 3 iyi stoperimiz var. Beklerimiz daha ofansif. Erzurum maçına 2 stoperle çıksak sıkıntı da yaşayabilirdik. Orta sahada, ikinci topu kazanma ve oyun sertliği açısından baya bir eksiğimiz var. Sağ, sol ve orta önlemini arkadaki 3 stoperle almaya çalıştık. Baktığımızda bireysel hata dışında pozisyon da vermedik.

3-4-3 ÖNE ÇIKIYOR

Gerideki üçlüyü bozsaydık istemediğimiz bir sonuç da ortaya çıkabilirdi. Geçen hafta çok pozisyon verdik, bu hafta yaşanmadı. Kendi oyuncu yapımıza göre 3-4-3 planı bize daha uyuyor gibi görünüyor. Bu yönümüzü geliştirmeye çalışacağız. Oyun içinde 4’lüye de dönebiliriz. Saha duruşunu sağlamaya başladık. Elimizdeki oyuncuların eksikliğine ve özelliklerine göre bu sistem daha çok öne çıkıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber