İzmit'ten altın madalya

Kocaeli BUZ41 Spor Kulübü’nün 7 yaşındaki başarılı sporcusu Miray Yıldız, Erzurum'da yapılan Short Track Türkiye Şampiyonasında, kıyasıya mücadele ederek kendi yaş kategorisinde Türkiye 2. si olmuştu. Şimdi ise Sofia Open Short Track (Sürat Pateni) Danubia Series-2 yarışmasında Junior F Girls kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

BAŞARI HİKAYESİ

Erzurum'da aldığı derece ile Kocaeli'nin gururu olan Miray Yıldız, 2.5 yaşında jimnastik branşı ile başladığı spor hayatına, 7 yaşında beden eğitimi öğretmeni olan annesinin yönlendirmesiyle buz pateniyle devam etti. Buz patenine 1,5 yıl öncesinde short track (sürat pateni) branşı niyetiyle gelen sporcu, antrenörlerin kendisini başarılı bulmasıyla BUZ41 kulübünün artistik buz pateni alt yapısına yönlendirildi.

İLK SPORCUSU OLMUŞTU

Birçok yarışmada dereceleri olan sporcu, geçtiğimiz sömestr tatilinde son kararını verip artistik buz pateninden short track branşına geçti. Kulübünden ayrılmak istemeyen sporcu, kulübüne ekstra branş olarak short track branşını açtırdı ve kulübünün ilk short track sporcusu oldu.

BİRİNCİ OLDU

Kocaeli BUZ41 Kulübü sporcusu ve Körfez Yönder Okulları 3. Sınıf öğrencisi Miray Yıldız, 3-5 Kasım 2023 tarihlerinde Bulgaristan'da yapılan ve 7 ülkeden 107 sporcu katılan Sofia Open Short Track (Sürat Pateni) Danubia Series-2 yarışmasında Junior F Girls kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber