Kağıtspor, Mersin’e diş geçiremedi! 68-83

TBL’deki temsilcilerimizden Kağıtspor hafta sonu mesaisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladı. Maç içinde iniş çıkışlar yaşayan temsilcimiz son bölümde oyundan koptu ve 68-83 mağlup oldu.

ÜÇÜNCÜ GALİBİYET İÇİN SAHAYA ÇIKTILAR

Türkiye Basketbol Ligi’nde kentimizi temsil eden takımlardan Kağıtspor ligin dokuzuncu haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yücel Çilingir, Benhür İrcel, Burak Pehlivan hakem üçlüsü yönetti. Ligin ilk sekiz haftasında 2 galibiyetle 10 puan toplayarak 16. sırada bulunan Kağıtspor, 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 13 puan toplayarak 7.sırada yer alan Mersin BŞB karşısında galibiyet aradı.

BİR ANDA VİTES DÜŞTÜ

Mavi beyazlılar karşılaşmaya Payne, Stone, Barbaros, Hakan ve Mert beşiyle parkeye çıktı. Mersin ise Hüseyin, Dimec, Alp, Gökhan ve Burak ile karşılık verdi. Maça arzu ettiği gibi başlayamayan Kağıtspor ilk dakikalardaki motivasyon düşüklüğünü kısa sürede üzerinden atarak öne oyuna ortak oldu, ardından öne geçerek bir periyodu 22-19 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe de baskılı ve etkili başlayan Kağıtspor farkı 7’ye kadar çıkarabildiği devrenin son bölümlerinde avantajını kaybetti ve devre arasında soyunma odasına 42-37 geride girdi.

GERİ DÖNMEK İSTEDİK, AMA?

Karşılaşmanın ikinci yarısında sayı üretme açısından iki takım da kısır kaldı. Üçüncü on dakikalık dilimde Kağıtspor 7 dakikada 5 sayı atabilirken Mersin ise 10 sayı üretti. Periyodun son bölümünde tempo daha da yükseldi. Maçın son çeyreğine konuk ekip 59-49’luk avantajla girdi. 4.periyotta oyuna ortak olmak ve geri dönüşe imza atmak isteyen Kağıtspor’un kazanma arzusu karşılık bulmadı. Güçlü rakibi Mersin Büyükşehir son çeyrekte farkı tam 19 sayıya kadar çıkardı, maçı 83-68 kazandı.

OLMADI

Kağıtspor’da skora en çok katkıyı 25 sayıyla Payne ve 16 sayıyla Stone verdi. Sayı yükünü yabancıların çektiği maçta Mert ise 10 sayı destek oldu. Kağıtspor kulübeden ise yalnızca 6 sayılık katkı alabildi. Konuk ekipte ise en çok sayıyı 19 sayıyla Gökhan kaydederken 6 oyuncu iki haneli rakamlara ulaştı. Mersin ekibinde ise kenardan 17 sayılık katkı aldı. Evinde bir mağlubiyet daha alarak istediği çıkışı yapamayan temsilcimiz Kağıtspor 10. hafta karşılaşmasında 11 Kasım Cumartesi Iğdır Basketbol’a konuk olacak.

KAĞITSPOR: 68

MERSİN BŞB: 83

SALON: İZMİT ATATÜRK

HAKEMLER: Yücel Çilingir, Benhür İrcel, Burak Pehlivan

KAĞITSPOR: Ja Cori Artimus Coselle Payne 25, Keith Martin Stone 16, Kevin Kaspar 6, Barbaros Bozkurt 6, Hakan Şanlı 5, Elber Mirza Sucu, Mert Ulutaş 10, Eren Beyaz, Beray Taşer, Sertan İbrahim Sarı

MERSİN BŞB: Hüseyin Akın Kandemir 10, Utku Yücedağ, Yğitcan Turna 11, Deniz Çelen, Ramazan Tekin 6, Ziga Dimec 14, Alp Karahan 11, Gökhan Yazıcıoğlu 19, Burak Gözeneli 12

1.Periyot: 22-19

İlk yarı: 37-42

3.Periyot: 49-59

Maç sonucu: 68-83

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber