Karamürsel Ereğli FİNALDE! “2-1”

2. Amatör Play-Off yarı final maçında Karamürsel Ereğlispor, İzmit Yeşilovaspor’u Mehmet Ali ve Sinan’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

90 DAKİKA MÜCADELE

Avni Kalkavan Stadı’nda büyük bir heyecan ve çekişme içinde 2. Amatör Play-Off yarı final maçı oynandı. Bir yanda Karamürsel’in güzide ve köklü kulübü Ereğlispor diğer yanda genç, dinamik bir takım olan Yeşilovaspor… 90 dakika boyunca mücadele içinde geçen maça Yeşilovaspor iyi başladı ve oyunu rakip yarı alana yığdı. Ligin en tempolu takımlarından birisi olan İzmit ekibi filelerinden topu çıkaran taraf oldu.

MEHMET ALİ İLE EREĞLİ ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 14. dakikasında Ereğli ekibi serbest vuruş kazandı. Takım kaptanı ve lideri Oğuzhan Bölgeden, hafif kaleye sol çaprazdan ve yaklaşık 35 metreden kaleye müthiş bir şut çıkardı, 2005 doğumlu kaleci Semih Öztürk topu son anda çataldan çıkarmasına rağmen direkten dönen topu iyi takip eden 2001 doğumlu Mehmet Ali Dağ savunmadan önce topu filelere göndermesini bildi.

YEŞİLOVA KAÇIRDI, EREĞLİ FARKI 2’YE ÇIKARDI

Yediği golden sonra atak oyununu sürdüren Yeşilovaspor, Ereğli kalesini sağlı sollu ataklarla hayli zorladı. Final pası ve son vuruş sorunu yaşayan İzmit temsilcisinin karşısında Ereğli’nin başarılı kalecisi Utku da vardı ve 29 yaşındaki kaleci gole izin vermedi. İkinci bölgede rakibi karşılayan ve hızlı oyuncularla pozisyon arayan Ereğli, 28’de farkı 2’ye çıkardı. Günün yıldızı Oğuzhan Bölgen’nin pasında ceza sahasına koşu yapan 23 yaşındaki Sinan Kılınçarslan topu Semih’in solundan ağlarla buluşturdu.

GENÇLER BERABERLİK İÇİN HERŞEYİ YAPTI

Farkı indirmek isteyen Yeşilova 34’te penaltı kazandı. Ereğli’nin itirazları sonucu değiştirmedi ve Yeşilova’da kaptan Aykut topu tam sağ köşeden filelere gönderdi. Utku köşeyi doğru tahmin etse de meşin yuvarlak parmaklarının ucundan ağları buldu. İlk yarı 2-1 sona erdi. İkinci yarıda da heyecan ve çekişme yüksek düzeydeydi. Yeşilova’nın genç ve tempolu futbolcuları beraberlik golünü bulmak için elinden geleni yapsa da takım savunmasını çok iyi yapan Ereğli kalesini gole kapadı.

FİNALLER ÇARŞAMBA AKŞAMI

Maçın kader anlarında kaleci Utku sahneye çıktı ve uzatma anlarında karşı karşıya çıkardığı topla galibiyetin mimarlarından birisi oldu. Mücadeleyi 2-1 kazanan Karamürsel Ereğli adını finale yazdırdı ve şanslı kura çeken Gölcük Asarköyspor’un rakibi oldu. Zorlu final maçı çarşamba akşamı Avni Kalkavan Stadı’nda oynacak. Diğer final maçında ise Yenidoğan Serdarspor ile Turgutspor harika bir İzmit derbisi heyecanı yaşatacak. Bu maç ise yine çarşamba Derince Stadı’nda oynanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber