Kocaeli Stadı'na giden yolda tramvay çalışmaları devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Alikahya Stadyum Tramvay hattında rayların üretimi tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaray tramvay hattı, Otogar ile Sekapark arasında başlayıp Kuruçeşme'ye kadar uzanan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı'nın rayları Kardemir'de tamamlandı. Projenin yüklenici firması Sigma İnş. Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. ve Emreray Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklığıyla sözleşme imzalayarak yer teslimini gerçekleştirmişti.

60 GÜN SÜRECEK

Toplam uzunluğu 3,8 kilometre olan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesi, 1,4 kilometrelik ilk etap için 330 takvim günü, 3,8 kilometrelik ikinci etap için ise 270 takvim günü süre belirlenmiş olup toplamda 60 takvim günü sürecek. Proje kapsamında tramvay hattının enerji ihtiyacını karşılamak üzere 2 adet trafo binası, karayolu düzenleme ve altyapı imalatları yer alıyor.

6 DURAKTAN OLUŞUYOR

Yeni hat, otogar depo alanından başlayıp Bağımsızlık Caddesi'nde sona erecek ve 6 duraktan oluşuyor. İlk durağı, Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesi'nin kesiştiği noktada, ikinci durağı, Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı, Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durağı, Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durağı, Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durağı ise Bağımsızlık Caddesi'nin sonunda olacak.

TESTLER TAMAMLANDI

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Raylı Sistem Yapım Şube Müdürlüğü, rayların üretimi için Kardemir fabrikasını ziyaret etti. Üretilen raylar, tamamen yerli ve milli imkanlarla, EN 14811 standardına uygun R260 kalitesinde, 18 metre uzunluğunda ve 59R2 tipi oluklu raylar olarak imal edildi. Rayların ilgili standartlara uygun olarak yapılan testleri başarıyla tamamlandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber