Kocaeli'de genç yetenekler keşfediliyor

Büyükşehir Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) yapılan test ve ölçümlerle genç yetenekler keşfediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin spor hafızasını oluşturarak tüm spor branşlarını inceleyen ve Kocaeli Spor Master Planı için önemli adımlar atan bir kuruluş olarak dikkat çekiyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi (SPORTAM) aracılığıyla eğitim alan öğrencilerin motorik özelliklerini bilimsel temelli test ve ölçümlerle değerlendirerek yetenekli olanları ilimizdeki spor kulüplerine kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin spor geleceğini tasarlamak için alanında uzman bilim insanlarıyla işbirliği yaparak, genç yeteneklerin uluslararası standartlara uygun şekilde üst düzey sporcular olarak yetişmesine olanak tanıyor.

PROFESTONEL YAŞAM SUNUYOR

Yetenekli Sporcu Adayı Keşfi Programı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili kurumlarla gerçekleştirdiği fikir alışverişleri ve Spor Şurası'ndaki kararlar doğrultusunda geliştirilen bir program olarak öne çıkıyor. Bu program, spor ve sporcu verimini artırmak amacıyla potansiyel keşfi taramalarının yanı sıra daha profesyonel bir yaklaşım sunmaktadır. Spor okullarında eğitim alan öğrencilerin motorik özellikleri, SPORTAM tarafından bilimsel temelli test ve ölçümlerle değerlendirilerek yetenekli olanlar Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü ve diğer spor kulüplerine yönlendiriliyor.

ÖN TESTE ALINIYORLAR

Ücretsiz spor okullarına kayıtlı öğrenciler, antrenörleri tarafından ön teste alınarak Eurofit testine davet ediliyor. Test sonuçlarına göre belirlenen 11-14 yaş arasındaki öğrenciler, yetenekli oldukları branşlara yönlendiriliyor. 6-10 yaş aralığındaki öğrencilerden motorik özellikleri iyi seviyede olanlar, Yetenekli Sporcu Adayı Keşfi Programı'nın temel eğitim grubuna seçiliyor. Program, öğrencilere 1 yıl süresince bilimsel temelli ölçümlerle takip edilerek yatkın oldukları branş tespit ediliyor ve program sonunda öğrenciler ilimizdeki spor kulüplerine yönlendiriliyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL...

Geçtiğimiz yıl, Yetenekli Sporcu Adayı Keşfi Programı kapsamında 20,102 öğrenci ön teste alınmış, bin 664 öğrenci Eurofit testine çağrılmış ve 328 öğrenci programda yer almaya hak kazanarak Temmuz 2023'te temel eğitime başlamıştır. Eurofit test bataryası, çocuklar ve gençlerde yetenek tanımlama ve değerlendirme amacıyla geliştirilmiş olup, SPORTAM tarafından standart bir protokol olarak kullanılmaktadır. Bu testler, çocukların fiziksel uygunluğunu belirlemekle kalmayıp, aynı zamanda sağlık, beslenme ve genel iyilik hali için de önemli bilgiler sunmaktadır. SPORTAM, Eurofit test bataryasını geliştirerek çocuklarla ilgili ulusal politikaların belirlenmesine yardımcı olmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber