Kocaelispor'dan anlamlı paylaşım

2022-2023 sezonu lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa finali Suudi Arabistan yönetiminin İstiklal Marşı ve Atatürk’e karşı uyguladığı skandal tutum sonrasında her iki kulüpte maça çıkmayacaklarını iletti ve yaşanan gelişmelerin ardından mücadele ertelenirken, Kocaelispor'dan da anlamlı bir paylaşım geldi.

2022-2023 sezonu lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa finali Suudi Arabistan yönetiminin İstiklal Marşı ve Atatürk’e karşı uyguladığı skandal tutum sonrasında her iki kulüpte maça çıkmayacaklarını iletti ve yaşanan gelişmelerin ardından mücadelenin iptal edildiği açıklandı.

KULÜPLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe, Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ortak açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada; “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

KAFİLELERİN KALKMASINA İZİN VERİLMEDİ

Maçın iptali sonrasında Türkiye’ye dönmek için havalimanına hareket eden Galatasaray ve Fenerbahçe kafilerinin uçaklarının kalkışına izin verilmediği belirtildi.

KOCAELİSPOR'DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

Kocaelispor ise yaşanan olayların ardından anlamlı bir paylaşımda bulundu. Körfez temsilcisinin X hesabından yapılan paylaşımda "İzindeyiz" mesajı verildi.

https://twitter.com/Kocaelispor/status/1740792231999820158

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber