Kopenhag Galatasaray'ın hakemi Daniele Orsato kimdir? Maç karnesi nasıl?

Futbol dünyasında hakeme yönelik şiddet olaylarının gündemi meşgul ettiği bir dönemde, 12 Aralık Salı akşamı oynanacak Kopenhag-Galatasaray maçının hakemi merak konusu oldu. Bu önemli mücadeleyi yönetecek isim, İtalyan hakem Daniele Orsato.

Daniele Orsato Kimdir?

48 yaşındaki Daniele Orsato, 23 Temmuz 1975 tarihinde Montecchio Maggiore, İtalya'da doğdu. İtalyan hakem, kariyeri boyunca Serie A ve uluslararası düzeyde birçok önemli futbol müsabakasında görev aldı. UEFA ve FIFA tarafından onaylanmış bir hakem olarak tanınan Orsato, Türk futbolseverler tarafından da yakından tanınıyor.

Türkiye'deki futbolseverler, Daniele Orsato'yu daha önce Galatasaray'ın evinde oynadığı Avrupa Ligi son 16 turundaki Barcelona ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçlarında düdük çalarken görmüştü. Ayrıca, Kopenhag-Başakşehir, Atromitos Athen-Fenerbahçe, Athletic Bilbao-Trabzonspor karşılaşmalarında da görev alan Orsato, Türkiye Milli Takımı'nın Ermenistan, Hollanda ve Macaristan'a karşı oynadığı maçlarda da düdük çalmıştı.

Orsato'nun Türk futboluyla sıkça iç içe olması, 12 Aralık'taki Kopenhag-Galatasaray maçının hakemi olarak atanmasını önemli kılıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak bu mücadelede Orsato'nun yönetimindeki maçın nasıl bir atmosfere sahne olacağı ise merakla bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber