Nesrin Baş kimdir? Nesrin Baş kaç yaşında, nereli?

Son yıllarda Türk güreşinde parlayan bir yıldız olan Nesrin Baş, U-23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 68 kiloda dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi. Beşiktaş Kulübü'nün milli güreşçisi olan Nesrin Baş, Türk güreşine kazandırdığı başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

Nesrin Baş Kimdir?

2002 yılında doğan Nesrin Baş, Türk kadın güreşinin yıldızlarından biri olarak dikkat çekiyor. Genç yaşına rağmen birçok uluslararası başarıya imza atan Nesrin, güreş kariyerine Beşiktaş JK ve Türk milli takımı adına devam ediyor. Türk kadınının gücünü tüm dünyaya göstermekten gurur duyduğunu belirten Nesrin Baş, olimpiyatlara gidip altın madalya kazanma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Başarılı Kariyeri

Nesrin Baş, genç yaşta elde ettiği başarılarıyla adını tüm dünyaya duyurmuş bir sporcumuz. İşte bu başarılardan bazıları:

  • 2021 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası: Belaruslu Natallia Belskaya'yı tuşla yenerek bronz madalya kazandı.
  • 2021 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası: Polonyalı Karolina Gabriela Kozlowska ve Belaruslu Aline Miklasheuskaya'ya karşı zaferler elde ederek bronz madalyaya uzandı.
  • 2022 Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası: Finalde Moldovalı Luciana Beda'ya teknik üstünlük ile galip gelerek altın madalya kazandı.
  • 2022 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası: Hintli Arju Arju'yu yenerek bronz madalya elde etti.
  • 2022 Dünya U23 Güreş Şampiyonası: Japon Naruha Matsuyuki'yi 8-0 ile mağlup ederek dünya şampiyonu unvanını kazandı.
  • 2023 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası: Slovak Zsuzsanna Molnar'ı 4-0 ile mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
  • 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası: Repesaj maçı sonucu Çekyalı rakibi Adela Hanzlickova'nın sakatlığı sebebiyle müsabakaya çıkamaması sonrası bronz madalyayı kazandı.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber