Onur Behiç Özalgan: İzmit’in çocuğu herkese yeter

Erbaaspor ile 3. Lig şampiyonluğu yaşayan İzmitli kaleci Onur Behiç Özalgan, Yeşil Siyah programında duygularını paylaştı ve “İzmit’in çocuğu herkese yeter” dedi.

MUŞSPOR’U PENALTILARLA GEÇTİLER

İlimizin başarılı kalecileri arasında yer alan Onur Behiç Özalgan bu sezon Tokat Erbaaspor’un kalesini korudu. Tokat ekibi 3. Lig Play-Off finalinde Furkan Gedik, Mervan Yiğit, Muhammed Fatih Güler ve Efe Karaoğlu gibi futbolcuların forma giydiği Muş 1984’ü normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçın ardından penaltılarla 5-4 mağlup etti ve adını 2. Lig’e yazdırdı.

ÜÇÜNCÜ FİNALİNDE OLDU

Erbaaspor’un tarihi başarısında takımın kalesini İzmitli bir kaleci, Onur Behiç Özalgan korudu. Daha önce Kestelspor ve Nevşehir Belediyespor ile final heyecanı yaşayan, bu sezon Erbaa kalesini 26 kez koruyan Onur Behiç üçüncü finalinde mutlu sona ulaştı. 29 yaşındaki file bekçisi duygularını, Nokta TV Spor Müdürü Erdem Övüç’ün hazırlayıp sunduğu Yeşil Siyah programında aktardı.

İYİ BİR EKİP KURULDU

Onur, Erdem Övüç’ün hazırlayıp sunduğu “Yeşil Siyah” programında şampiyonluk hikayesini anlattı ve şu ifadelere yer verdi: İyi bir ekip kuruldu. Kaliteli isimler geldi. Geçen sezon Derince’yi şampiyon yapan Mehmet Tosun vardı. Sezona kötü başladık. İlk yarı 5 beraberlik aldık ve baskı arttı, özgüven sorunu yaşandı. Devre arası bir şeyler yapmamız lazım dedik. Karaköprü aldı başını gitti. 12 puanlık farktan son 4 hafta puan farkını 4’e düşürdük.

AİLEMİZİN DUALARIYLA

Çok önemli maçta Ağrı’ya kaybettik. Ancak devam eden süreçte takım olarak büyük karakter koyduk, çok istedik. Şartlar da zordu. Ekonomik sıkıntılar başladı. Play-Off oynayan takımlar arasında belki de zemin olarak en kötü durumdaki takım bizdik. Bunları çok uzatmaya gerek yok. Finalde, Allah da yardım etti, ailemizin dualarıyla şampiyonluğa kavuştuk.

FURKAN İNANILMAZ BİR FUTBOLCU

Muş’ta da kardeşlerim vardı. Rakibimiz iki İzmitli futbolcu bizi çok zorladı. Furkan ve Mervan çok iyi sezonlar geçirdi. Keza Fatih kardeşim de öyle. Bence Kocaeli için kaybeden olmadı. Furkan inanılmaz bir futbolcu. Gerilmeden topa mükemmel vurdu. Topu sonradan gördüm ama o açıdan da şutun çıkacağını beklemiyordum. Kardeşimi tebrik ederim, onun da Mervan’ın da yolları açık olsun.

ALANYA KESTEL’DE OYNARKEN KAZA YAPTIK

İlk finalim Kocaeli Stadı’ndaki Nevşehir – Ergene Velimeşe maçıydı. Kendi kalemize attığımız golle kaybettik. Geçen sezon Alanya Kestel ile kısıtlı imkanlara rağmen çok iyi bir sezon geçirdik. Iğdır Futbol Kulübü ile yarıştık. Bütçe farkını anlatmama gerek yok. O sezon Ofspor maçı dönüşü trafik kazası geçirdik, çok yaralımız vardı, içlerinde en iyi oyuncularımızdan, Tolga hocamızın elinden geçen Emre Tosun ile devam edemedik.

ÜST LİGLERE HAZIRIM

Son 10 dakika Iğdır’a sezonu kaptırdık. Karaman ile final oynadık. Günümde değildim. Kalecilik zor meslek. Şanssız bir gol yemiş, çok üzülmüştüm. Allah bu sezon nasip etti. Yeni sezonla ilgili bir plan yapmadım. Daha üst liglerde oynamak isterim. Buna hazır olduğumu düşünüyorum. Yoğun bir sezon geçirdik. Biraz yorgunum. Bir müddet daha şampiyonluğun keyfini çıkarmak istiyorum.

ÇOK ACILAR ÇEKTİM

Takımımızda alt yapıdan birkaç futbolcu da şans buldu, bize katkı verdi. Herkes elinden geleni yaptı ve tüm teknik kadro, futbolcular ve taraftar bu şampiyonluğu hak etti. Çok istiyordum, çok acılar çektim, Allah sonunda bana nasip etti. 77 yıllık mazisi olan Erbaaspor’un tarihine geçtik. İzmit’in çocuğu herkese yeter!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber