Öznur Cüre Girdi TARİH yazdı! O artık olimpiyat şampiyonu!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para okçumuz Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay finalini kazanarak altın madalyaya uzandı.

İŞTE TÜRK KADINI..!

Invalides'te gerçekleşen para okçuluk müsabakalarında kadınlar makaralı yayda Öznur Cüre Girdi, finalde İran'dan Fatemeh Hemmati'yle karşılaştı. Şampiyona boyunca akıl almaz bir performans ortaya koyan ve sıralama atışlarında dünya rekoru kıran Türk kadını Öznur Cüre, İranlı rakibini 144-141 yendi ve paralimpik oyunlar şampiyonu oldu.

İKİNCİ ALTIN MADALYAMIZ

Şampiyonluk sonrası göz yaşlarını tutamayan Öznur'u maçı takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tebrik etti. Öznur'un bu madalyasıyla oyunların dördüncü gününde Türkiye'nin altın madalya sayısı 2'ye yükselirken toplamda ise madalya sayısı 8'e (2 altın, 4 gümüş, 2 bronz) çıktı.

16 YIL SONRA BİR İLK

Öznur Cüre Girdi, para okçulukta 16 yıl sonra Türkiye'ye paralimpik oyunlarda altın madalya kazandırdı. Pekin 2008'de Gizem Girişmen, kadınlar klasik yayda Türkiye'ye hem bir kadın sporcu olarak hem de para okçulukta ilk altın madalyayı getirmişti. Milli marşımızı da hepimize okutan Öznur’u yürekten kutluyoruz

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber