Sefa Sirmen: Bizim sahamızda Sakaryaspor’a yenilmemiz söz konusu bile olmamalıydı!

Kocaelispor efsane başkanı Sefa Sirmen, Nokta Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sirmen, Kocaelispor kısmı ile ilgili olarak “Bizim sahamızda Sakaryaspor’a yenilmemiz söz konusu bile olmamalıydı” diye konuştu.

HEM DE BU ŞARTLARDA

Kocaelispor takımını son hafta oynanan Sakaryaspor maçında eleştiren Sirmen şu ifadelere yer verdi: Kocaelispor’u çok sıkı bir şekilde takip ediyorum ve üzülüyorum. Bizim Sakaryaspor’a yenilmemiz söz konusu olabilir mi? Hem de kendi sahamızda, hem de bu şartlarda. Ruhsuz bir takım vardı sahada. İnsana umut veren bir takım göremedim. Bu takımı böyle bırakamayız. Bu takım mutlaka en iyi şekilde sahiplenmilmesi ve doğru yöneticilerle desteklenmeli.

ERTUĞRUL SAĞLAM’IN GÖNDERİLMESİ YANLIŞTI

Bana göre Ertuğrul Sağlam’ın gönderilmesi büyük bir yanlıştı. Alınması bir yanlışlığı tamir etmek olarak görülebilir. Takımı en iyi bilen isimlerden biri. Kurulan takımın başında da o vardı. Ben Ertuğrul’un teknik adamlığını da beğenirim. Doğru bir adamdır. Gönderilmesi çok büyük hataydı. Şartlar ne olursa olsun onunla devam edilecektir.

GİDEN HOCADAN HİÇBİR ŞEY GÖREMEDİK

Şimdi Ertuğrul geri döndü. Onun yerine gelen, Ümraniye’nin eski hocasından hiçbir şey göremedik. En kolay maçlarda bile ligin sonlarındaki takımlara, Tuzla gibi Şanlıurfa gibi takımlara bile sahamızda yenildik. Tuzla bugün küme düştü! Değişmesi uygun oldu. Açıkçası ben son haftalardaki oyundan sonra olumlu bir şey göremiyorum. İnşallah bir mucizeye imza atarız ve Süper Lig’e çıkarız. Çünkü bu kent insan ve Kocaelispor taraftarı Süper Lig’i hatta daha yukarısını hak ediyor.

KULÜP KENDİ KAYNAKLARINI DA YARATMAK ZORUNDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaelispor’u aynı su kadar, yol kadar, metro kadar önemli sayacak, öyle de sahiplenecek. Bir de şu var… Sürekli dışarıdan para temin etmekle de olmaz. Kulüp kendi kaynaklarını da yaratmak zorunda. Çünkü mali anlamda çok büyük bütçeler rakibiniz olacak. Tahir Büyükakın belki yasal olarak başkan olamaz ama onursal başkan olarak takımın başında olmak zorunda. Futbolcu da bunu hissetmeli çünkü bu kentin sahibi odur.

TAHİR BEY YÖNETİMİN DAHA ÇOK İÇİNDE OLMALI

Onun için ben zaman zaman Tahir beye de söylüyorum, fikirlerimi paylaşıyorum. O da çok iyi niyetli. Kocaelispor’un başarılı olması için istenilen her şeyi veriyor. Ama vermek yeterli değil. Bizatihi yönetimin içinde olması, profesyonelce yaklaşması gerekiyor. Bu iş dışarıda kalarak yapılamaz, zor olur. Bu nedenle Tahir beyin yönetimin daha çok içinde olması gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber