Sekapark’ta zirve Ali Gürbüz’ün!

Bu yıl ilimizin eski başpehlivanlarından Bülent Gürbüz’ün adının verildiği 16. Sekapark Güreşleri’nde büyük heyecan sona erdi. Finalde Yusuf Can Zeybek’e puanlamada üstünlük sağlayan Ali Gürbüz kürsünün en üstünde yer aldı. Sakatlık yaşayan Kocaeli Karamürselli Hüseyin Gümüşalan Sekapark’ta Osman Kan ile birlikte üçüncü oldu.

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN YARI FİNALE KADAR YÜKSELDİ

CW Enerji Ligi 3. Etabı olan 16. Sekapark Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir heyecan içinde geçti. Cuma namazı sonrası başlayan dev organizasyon akşamki final maçı ile tamamlandı. Yarı finalde ilimiz pehlivanlarından Hüseyin Gümüşalan’a üstünlük sağlayan Yusuf Can Zeybek ile kendisi gibi Manavgat’tan Osman Kan’ı zorlanmadan geçen Ali Gürbüz finalde karşı karşıya geldi.

PUANLAMADA BASTIRDI

Orta tempoda geçen final müsabakasının normal süresinde yeniş çıkmadı ve puanlamaya geçildi. Puanlama esnasında tempo daha da arttı ve 4 kez iki tarafın da hamleleri geldi. Bir pozisyonda kasnağa iyi giren Ali Gürbüz, rakibinin de ayağının kaymasını fırsat bildi ve Zeybek’i bastırıp puanı ve kemeri aldı. Böylece Gürbüz Kırkpınar Güreşleri öncesi ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

HÜSEYİN’İN KAŞI AÇILDI

İlimiz pehlivanlarından, Kağıtspor’un sporcusu Karamürselli Hüseyin Gümüşalan oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Çeyrek finalde Osman Aynur’un kafa darbesi ile sağ kaşı açılan ve sakatlanan Hüseyin Gümüşalan yarı finalde Yusuf Can Zeybek karşısında elinden geleni yapsa da puanlamada rakibine yenilmekten kurtulamadı.

ALPASLAN ARSLAN’A HELAL OLSUN

Gün sonunda dereceye giren Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan ve Osman Kan’a ödüllerini protokol üyeleri takdim ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi’nin organizasyondaki başarısı takdir ile karşılandı. Güreşlerin koordinatörü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Alpaslan Arslan ve ekibi 3 gün boyunca güreşlerin sağ salim geçmesi için büyük bir efor sarf ederken organizasyon becerisi ile alkışları topladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber