Sessiz Sürüş etkinliğinin Kocaeli ayağına Tuğberk Atar temsilcilik yapacak

Tüm dünyada düzenlenen ve 26 ülkede gerçekleşen “Sessiz Sürüş” bu yıl 15 Mayıs Çarşamba saat 19.00'da düzenlenecek. 2003 yılından bu yana Dünya üzerinde birçok ülke ve şehirde düzenlenen bu sürüşün amaçları şok kıymetli. Sürüşün Kocaeli ayağına ise KOBİDOS Başkanı Tuğberk Atar temsilcilik yapacak.

TÜRKİYE ROTASI

Anlamlı sürüş için 16 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Çanakkale, Biga, Edirne, Keşan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, Tarsus, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Bartın, Safranbolu ve Düzce il ve ilçelerimizde temsilciler mevcut. Sürüşün Kocaeli ayağına KOBİDOS Başkanı Tuğberk Atar temsilcilik yapacak.

BİZİM ELİMİZDE

Ülkemizde 2022 yılında 107 bisikletli trafikte hayatını kaybetti. Bu, her hafta 2 bisikletlinin aramızdan ayrıldığı anlamına geliyor... Toplumda farkındalık yaratarak, devlet yetkililerine sesimizi sessiz bir bisiklet sürüşü vasıtası ile duyurarak bu istatistikleri değiştirmek bizim elimizde.

SESSİZ SÜRÜŞ (RIDE OF SİLENCE) NEDİR?

Sessiz Sürüş (Ride of Silence), halka açık yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak ve yaralananlara destek olmak amacıyla her yıl yapılan uluslararası bir bisiklet turudur. Bu sürüş bisikletlilerin yollarda, özellikle de trafikten kaynaklanan tehlikeler konusunda sürücülerin, halkın ve karar vericilerin farkındalığının artırılmasına yardımcı olmak amacıyla yapılmaktadır.

ETKİLEYİCİ DENEYİM

İlk Sessiz Sürüş (Ride of Silence), Chris Phelan tarafından organize edildi ve 2003 yılında Dallas, Teksas’ta düzenlendi. Birçok katılımcı bu deneyimi çok etkileyici buldu. Her ne kadar tek seferlik bir etkinlik olarak düşünülse de o günden bu yana her yıl tekrarlanmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki bisikletçiler bu harekete katıldı.

26 ÜLKEDE

Çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere, genellikle Antartika da dahil olmak üzere yedi kıtanın tamamında yaklaşık 400 noktada katılım sağlanarak her yıl büyümektedir. Onuncu yıl dönümü olan 2013’te Sessiz Sürüş (Ride of Silence) etkinlikleri 26 ülkede düzenlendi. Sessiz Sürüş (Ride of Silence) Mayıs ayının üçüncü Çarşamba akşamı yapılmaktadır.

FARKINDALIK YARATILACAK

Bu yıl da 15 Mayıs Çarşamba Günü dünyanın birçok ülkesi ile eş zamanlı bir şekilde saat 19.00’da trafikte yaralanan ve öldürülen bisikletçi dostlarımızı anmak, haklarımız için farkındalık yaratmak ve sürücülere yol paylaşmaları gerektiğini anlatmak adına toplanıyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber