Seyfettin Selim: Sekapark Güreşleri, Kırkpınar’ı aratmıyor

Kırkpınar Güreşleri’nin efsane ağası Seyfettin Selim, Sekapark Güreşleri ile ilgili olarak “Kırkpınar’ı aratmıyor” dedi.

TAM BEKLEDİĞİM GİBİ

Efsane Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Sekapark Güreşleri ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Kocaeli’nin her bölgesi, Karamürsel, Kandıra, Körfez, Gölcük gibi yerler güreşi çok seviyor. Sekapark Güreşleri’ne özellikle gelmek istedim. Geçen yıl da bu yıl da güreşler tam beklediğim gibiydi. Herkes mertçe, adam gibi mücadele etti. Bu yıl güreşleri daha organize gördüm. Geçen yıl alan biraz geniş geldi, şimdi daha iç içe. Bu bölge için Sekapark Güreşleri çok önemli. Açıkçası Kırkpınar’ı aratmıyor.

AĞALIĞIN GÖREVLERİNİ BİLEREK HAREKET ETMELİSİN

Kendi adıma konuşmak istersem… Gerçekten yoruldum. Uzun yıllardır güreşi destekliyorum. Desteğim devam edecek tabii ki. Bu işe girişecek olan arkadaşlarımıza önerilerim var. Çok özel eserler bırakması lazım. Atıyorum okul, sağlık ocağı, yaşlı evi gibi yatırımları olmalı. Ağa olmak her baba yiğidin harcı olmamalı. Güreş senin mesain olacak ve herkesin derdi ile ilgileneceksin. Çünkü sen ağasın. Ağanın görevlerini bilerek, dahası bu sporu ileriye taşıyarak elinden geleni yapmak zorundasın.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber