Thomas Meunier kimdir? Trabzonspor'un yeni transferi Thomas Meunier kaç yaşında, nereli?

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Trabzonspor'da ilk transfer resmen açıklandı. Trabzonspor, Belçikalı sağ bek Thomas Meunier'i kadrosuna kattı. Bu transferin ardından Thomas Meunier'in kim olduğu merak konusu oldu. İşte, Thomas Meunier'in kariyeri ve kişisel bilgileri...

THOMAS MEUNİER KİMDİR?

Thomas Meunier, 12 Eylül 1991 yılında Belçika'nın Sainte-Ode kentinde doğdu. Futbol kariyerine doğduğu kent Sainte-Ode'nin altyapısında başlayan Meunier, gençlik yıllarında Givry US, Standard Liège ve Royal Excelsior Virton takımlarında da forma giydi. 2011 yılında Royal Excelsior Virton'dan 200 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Club Brugge'ye transfer oldu.

Club Brugge'de başarılı performansıyla dikkat çeken Meunier, 198 maçta görev yaparken 20 gol ve 22 asistlik katkı sağladı. Belçika ekibindeki performansıyla büyük takımların dikkatini çeken sağ bek, Temmuz 2016'da 6 milyon Euro bedelle Fransız devi PSG'nin yolunu tuttu.

PSG kariyerinde 128 maça çıkan Meunier, 13 gol ve 22 asistlik performans sergiledi. Daha sonra Almanya'nın Borussia Dortmund kulübüne transfer olan Meunier, Temmuz 2020'den bu yana Dortmund forması giyiyordu. Dortmund'da 83 maça çıkan Meunier, 3 gol ve 8 asistlik performans sergiledi.

Belçika Milli Takımı'nın da önemli bir oyuncusu olan Meunier, milli formayla 62 resmi maçta yer alarak 8 gol kaydetti. 184 cm boyundaki Meunier, sağ bek mevkisinde görev alıyor ve hücuma yönelik bir oyuncu olarak biliniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber