"Türk futbolu adına kare bir leke"

Trendyol 1. Ligi'nin 18. haftasında Kocaelispor Manisa FK'ya konuk oldu. Maçın hakiminin mücadeleye damga vurduğu karşılaşmayı Körfez ekibi 2-1 kaybetti. Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam "Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir" dedi.

Trenyol 1.Lig'inin 18. haftasında Kocaelispor Manisa FK'ya konuk oldu. Maçın hakiminin mücadeleye damga vurduğu karşılaşmayı Körfez ekibi 2-1 kaybetti. Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam "Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir" dedi.

"KONUŞACAK BİR ŞEY YOK"

Ertuğrul Sağlam yaptığı basın açıklamasında; "Burada futbol konuşmak isterdim ama burada futbolun önüne geçen çok kötü hakem kararları vardı. Pozisyonları inceledik Tanque'nin attığı gol, Chris'e yapılan resmen güreşte al aşağı etmek gibi bir pozisyon. Penaltının hakem maçtan sonra bana topa dokundu diyor ama Tanque'ye takmış. Bu kadar bariz hakem hatasının olduğu bir yerde futbol konuşmanın bir anlamı yok. Kaç haftadır aynı şeyler oluyor ve geldiğimiz noktada ciddi anlamda bir hakem kıyımına uğruyoruz. Futbol konuşmak istemiyorum o yüzden bugün Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir. Fazla da konuşmanın bir anlamı yok" dedi.

"BEN HAKEM ELEŞTİRMEDİM"

Hakem hakkında görüşleri sorulan Dalcı, "Ben hiçbir zaman hakemleri eleştirmedim. Ben olaya hep şöyle bakıyorum. Futbol, hatalar oyunu. Bu hatayı hoca olarak ben de yapacağım. İçeride oyuncular bu hatayı yapacak. Dolayısıyla onların da hata yapma hakkının olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde art niyetli olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Takımın durumuyla ilgili soruya da yanıt veren Dalcı, "Futbol gerçekten ambiyans gerektiren bir oyun. Dolayısıyla bu statta hem kendimiz ev sahibi olarak hem de rakip takımlar bu ambiyansı yakalayamıyor. Dolayısıyla motivasyon bu anlamda bu sahalarda zor oluyor. İnşallah bundan sonraki maçımızı stadımızda oynayacağız. O zaman oradaki ambiyans, oradaki oyuncu konsantrasyonu çok farklı olacaktır. Orada daha önemli, daha değerli ya da daha coşkulu, daha göze hoş gelen oyunlar oynanacak. Bu maç stratejisi yüksek bir maçtı. Dolayısıyla rakibimiz gerçekten güçlüydü. Konumu gereği de kazanması gerekiyordu. Ama biz de bulunduğumuz bu durumdan biraz daha yukarılara çıkabilmek adına oyun planlarımız vardı. Açıkçası oyuncularım bu planı gerçekten sahanın içerisinde ciddi şekilde yerine getirdiler. Bunun karşısında da 3 puan aldık. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. Bu galibiyeti de camiamıza armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber