Ümraniye’ye selam liderliğe devam! “1-0”

Kocaelispor sezonun 9. maçında Ümraniyespor ile karşılaştı. Yeşil siyahlı ekibimizi mücadeleyi Oğulcan’ın 57. dakikadaki penaltı golü ile 1-0 kazandı ve puanını 19’a çıkararak liderliğini sürdürdü.

İYİ BAŞLADIK

Kocaeli Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısında Kocaelispor bol pozisyon üretti ancak fileleri havalandıramadı. 2’de sağdan gelişen atakta Barış topu ortaladı, Pedrinho topa iyi vuramadı. 6’da Kocaelispor’da atak yine sağdan gelişti. Ceza sahası içinde yükselen topa Oğulcan vurdu, top savunmadan döndü.

TEK POZİSYON BULDULAR, ÇOK POZİSYON BULDUK

17’de Barış Alıcı’nın sağ kanattan yaptığı ortada Oğulcan yükseldi ancak etkili bir kafa vuruşu gerçekleştiremedi. 25’te Kocaelispor Muharrem Cinan ile köşe vuruşu kullandı. Appindangoye topa kafası ile çok iyi vurdu, kaleci Cihan topu 90’dan çıkardı. 27’de Ümraniyespor gole çok yaklaştı. Tarkan ve Caner’in ıskasından geçen top Soukou’ya geldi. Bu futbolcunun sert şutunda top sağdan dışarıya çıktı.

CİHAN, 90’DAN ALDI

28’de Kocaelispor bu dakikada gole çok yaklaştı. Barış Alıcı’nın ortasında Mendes topa yükseldi ancak meşin yuvarlak başının üzerinden geçti. 32’de Kocaelispor Pedrinho ile golle burun buruna geldi. Ceza sahasına sokulan futbolcu yanındaki müsait durumdaki arkadaşları yerine kaleyi düşündü, çektiği şutta top Cihan’da kaldı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

35’te Kocaelispor Oğulcan ile mutlak bir gol kaçırdı. Mendes’in pasında Barış, Oğulcan’a pas verdi. İlk anda önünü boşaltan Oğulcan kaleye topu göndermek yerine yine rakibini çalımlamak isteyince önemli bir pozisyon daha kaçmış oldu. 39’da Ahmet Oğuz’un uzun taç atışında boşta kalan top Tarkan’ın önünde kaldı, bu futbolcunun sol ayağı ile yakın mesafeden çektiği şut dışarıya çıktı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

OĞULCAN PENALTIDAN ATTI

İkinci yarıya da Kocaelispor etkili başladı. İlk 7 dakika içinde 3 pozisyon bulan yeşil siyahlılar 52’de Mendes’in düşürüldüğü pozisyonda penaltı bekledi. 57’de Kocaelispor’da Mendes, 52. dakikada rakibinin müdahalesi ile ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Yiğit Arslan pozisyona devam kararı verdi. Ancak VAR’da incelenen pozisyonun ardından penaltı kararı çıktı. Oğulcan, Mendes ile konuştu ve penaltıyı atmak istedi. Topun gerisine geçen Oğulcan top ile kaleci Cihan’ı ayrı yerlere gönderdi.

LİDER MAÇIN ARDINDAN HAKLI BİR SEVİNÇ YAŞADI

Golden sonra açılan Ümraniyespor karşısında pozisyon bulmaya devam eden yeşil siyahlılar maçın sonuna kadar skoru korumasını bildi. Maçın 88. dakikasında, oyuna 85’te giren Cavare, Ahmet Oğuz’a yaptığı hareketin ardından önce kırmızı kart gördü ancak VAR’da incelenen pozisyon sarı kart olarak güncellendi. Kalan sürede pozisyona girmesine rağmen final paslarında sorun yaşayan Kocaelispor mücadeleyi 1-0 kazandı ve puanını 19’a çıkararak liderliğini sürdürdü. Kocaelispor 10. maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak.

Maç sonucu Kocaelispor Ümraniyespor
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber