Yeşil Siyah programında Serdar Topraktepe’den Kocaelispor hakkında çok çarpıcı açıklamalar!

Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör, Kocaelispor’un eski kaptanlarından, yeşil siyahlı forma ile 230 maçta 69 gole imza atan Serdar Toprakepe’den Yeşil Siyah programında çok çarpıcı açıklamalar geldi.

GÜNDEMİN İLK SIRASINDA YER ALDI

Nokta TV Spor Müdürü Erdem Övüç’ün her pazartesi akşamı hazırlayıp sunduğu, bir birinden kaliteli yorumcularla sporun nabzının atıldığı Yeşil Siyah programında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Serdar Topraktepe çarpıcı açıklamalar yaptı. Beşiktaş ile kazanılan Türkiye kupası, Kocaelispor forması ile unutamadığı maç, Kocaelispor’un zor döneminde yaşadıkları, geçiş sürecindeki kalp kırıklığı, Semih Kılınçsoy hakkındaki yorumları gündemde ilk sırada yer aldı.

KENDİMİZİ AFFETTİRMEK İSTİYORDUK

Sözlerine Trabzonspor karşısında 3-2 kazanılan ve elde edilen Türkiye Kupası ile başlayan Topraktepe şu ifadelere yer verdi: Beşiktaş olarak her zaman şampiyonluğa oynayan bir takımız ama bu sezonu kötü geçirdik, aksilikler yaşadık, kupaya odaklandık. Taraftarımıza bir nebze olsun kendimizi affettirmek için kupayı almak zorundaydık. Finalde herkesin takdir ettiği bir futbol oynadık.

FUTBOL KONUŞULDU

Maç öncesinde Abdullah Avcı hocamız ile beraber söylemiş, futbolun konuşulduğu bir maç olmasını dilemiştik. Böyle oldu ve bu da bizi mutlu etti. Maçın ardından olay çıkmadı, hakem hataları konuşulmadı. Bu sezon biraz sıkıntılı dönemler geçiriyoruz. Sakatlıklar bizi hayli yordu ancak tüm takım bu kupaya odaklanmıştık. Onlarla arkadaş gibi olduk.

HER BİRİ BEŞİKTAŞ’A YAKIŞIYOR

Yorumcular genel olarak Trabzonspor’un üstün bir oyunla kupayı alacağını söylemişlerdi. Takım olarak sesimizi çıkarmadık, maça odaklandık, başardık. Yorumlara açığız. Herkesin bir fikri vardır. Futbolcularımın her birinin Beşiktaş’a yakışır isimler olduğu kanıtladılar. Sizin de maç günü sabahı dediğiniz gibi Musrati gol attı ve kupayı Beşiktaş aldı. Ligler yeni sona erdi. Son maçta Beşiktaş’ın gençlerine şans verdik.

KOCAELİSPOR CAMİASI BANA KUCAK AÇTI

Kocaelispor’un benim gönlümdeki yerinin ne kadar farklı olduğunu söylememe gerek yok. Depremde, öncesinde de sonrasında da herkes kucak açtı. Kocaelispor’da çok güzel günlerim geçti. Bunu inkar edemem. Kocaelispor Kulübü’ne hiçbir zaman dargınlığım olmaz. Ancak oradaki bazı insanlara dargınım. Kocaelispor’da sıkıntılar yaşandı. Bizi yönlendirdiler.

EN MUTLU İNSANLARDAN BİRİSİ DE BEN OLACAĞIM

Ayrıldığımızda bunları bizim yaptığımızı söyleyen bazı insanlar vardı. Esas Kocaelisporlular benim orada ne kadar mutlu olduğumu biliyor. Kocaeli’de güzel dostluklarım var. Taraftar ile ilgili sorunum olmadı. Maçları takip ettim. En son Çorum maçını izledim. Olmadı. İnşallah, Kocaelispor’u Süper Lig’de gördüğümde en mutlu insanlardan birisi de ben olacağım.

SAKARYASPOR MAÇINI UNUTAMAM

Kocaelispor’da unutamadığım çok maç var. Yoklukta olduğumuz zamanlarda Sakaryaspor ile hafta içinde oynadık. Takıma kayyum atanmıştı, büyük sıkıntılar çekiyorduk. Gençlerle sahaya çıktık. Hafta arasındaki maçta taraftarın stadın tamamını doldurması ve Sakarya’yı 2-0 yendiğimiz maç aklımdan çıkmaz. Çünkü zorluklar içinde bunu başarmış, taraftarımızı çok mutlu etmiştik. O zamanlar ben bazı taleplerde bulunmuştum. Olmadı, canları sağ olsun.

SEMİH İKİ BÖLGEDE DE RAHATLIKLA OYNAYABİLİR

Semih Kılınçsoy ile 3 sezon çalıştım. Erken yaşta 19 onu takımına aldık. Hem kanat hem de santrfor pozisyonlarında rahatça oynayabilecek bir futbolcu. Yaptıkları ile hem A takım hem de alt yapıda kendisini kanıtlamıştır. Semih, ceza sahası içinde topla buluştuğunda gol oranı çok yüksek bir futbolcu. Gençler gelmeye devam ediyor. Kasımpaşa maçında Mustafa, Fahri gibi futbolcuları oynattım. Bu çocuklar oynarlarsa gelişecekler.

KOCAELİSPOR’DA İNANILMAZ GENÇLER VARDI

Türk futbolunda gençlerimiz aşırı yetenekli. Bunu Kocaelispor için de söyleyebilirim. Orada inanılmaz gençler vardı. Biz geldiğimiz Ömer Aysan Barış, Cihan Haspolatlı, Orhan Ak, Engin Öztonga alt yapıdan çıktı. Kocaeli şehrinin bu bakımdan potansiyeli çok yüksek. Her zaman söylüyorum. Alt yapı imkanlarını geliştirdiğimizde Avrupa ile yarışacak gençler kazanabiliriz.

ALT YAPIYA DÖNMELİLER

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve ülkenin çeşitli yerlerinde Kocaeli’den gelmiş çok yetenekli futbolcular var. 26 yaşında Kocaelispor’a geldiğimde bu saydığım dönemin gençleri uzun süre A takımda oynadı. Alt yapıdan 6-7 oyuncu vardı. Hepsi oranın çocuklarıydı. Halen görüşüyoruz. Sizden 1-2 saat önce Engin Öztonga ile görüştüm. Kocaelispor alt yapıya döner ve önem verir,3-4 yıl sonra iskelet kadroyu oluşturursa Kocaelispor yukarılarda kalır.

BU ÇOCUKLARIN İSTEDİĞİ SADECE İLGİ VE ŞEFKAT

Alt yapıdaki futbolcular ile A takımdaki futbolcular iç içe olmalı. İmkanları da bir birine yakın olmadı. Avrupa’da böyle. Bu şekilde gençler kendilerine değer verildiğini hisseder, kulübü sahiplenir “Ben A takıma çıkıp başarılı olacağım” derler. Kocaeli’deki büyüklerime yine söylüyorum. Kocaelispor, alt yapısına dönerse çok kısa zamanda çok iyi yerlere gelir. İnanın, Kocaeli şehrinin alt yapısı çok önemli. Kulübü uzun yıllar alt yapı taşıyacak. Bu çocukların istediği sadece ilgi ve şefkat. Olay bu kadar basit aslında. Türk futbolcusu duygusaldır. O çocuklarımıza inanın, güvenin, onlar Kocaelispor’u ileride çok önemli yerlere getirirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber