Tahir Büyükakın Cumaköy'de biçerdöverle hasat yaptı

Büyükşehir’in mısır tohumu ve gübre desteğinden yararlanan çiftçilerin hasat mesaisi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Cumaköy’de biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle birlikte mısır hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, bölgede üretimin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI

Körfez ilçesi Cumaköy’de devam eden mısır hasadına katılarak biçerdöverin direksiyonuna geçen Başkan Büyükakın, 5 yılda altyapı yatırımları hariç yaklaşık 1 milyar TL üreticilere destek sağladıklarını belirterek şöyle dedi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin hep yanında olduk. Toprağımı terk etmeyeceğim, üretim yapmak istiyorum diyen her üreticimize destekler verdik. Çok şükür bunların milli ekonomiye dönüşünü görmekten çok mutluyuz. Tek dileğimiz şehrimizde ekilmedik tek bir tarımsal alan kalmaması. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Başkan Büyükakın’a Cumaköy’deki mısır hasadında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk eşlik etti. Bölgedeki üreticiler adına çiftçi İbrahim Sadun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mazot, tohum ve gübre desteğinden yararlandığını belirterek, çiftçi dostu olarak gördükleri Başkan Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MISIR TOHUMU VE GÜBRE DESTEĞİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, talebi alınan bin 800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin paket katı organomineral taban gübresi ile 2 bin 200 paket dane mısır ve 3 bin paket silajlık mısırtohumu verildi. Tamamı hibe mazot desteğiyle birlikte, küçük ve büyükbaş hayvanlar için yem olarak kullanılan mısır tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, olgunluğa ulaşan ürünlerinin hasadına başladı. Biçerdöverlerle tarladaki silaj mısırların kısa sürede hasadı yapılıyor ve yemlik olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Tohum, gübre ve mazot desteği ile bu yıl Kocaeli genelinde 37 bin dekar tarlada mısır ekildi.

DİREKSİYONA GEÇTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Cumaköy’de biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle birlikte mısır hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, bölgede üretimin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Büyükakın, ‘’Büyükşehir olarak tarımın hemen her alanına yaklaşık 1 milyar TL’lik destek sunduk. Bu desteklerin karşılığının alındığını, çiftçinin desteklerimizden memnun ve üretimden mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu ediyor. Kocaeli’de ekilmedik toprak kalmayana kadar tarıma desteğe devam edeceğiz’’ dedi.

BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI

Başkan Büyükakın yapılan desteklerin üretime dönüştüğünü görmek amacıyla çiftçilerle bir araya geldi ve Körfez ilçesi Cumaköy’de devam eden mısır hasadına katıldı. Başkan Büyükakın, burada biçerdöverin direksiyonuna geçerek, Cumaköy Muhtarı İbrahim Sadun’a ait 10 dönüm tarlada, dane mısır hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, biçerdöverle yapılan hasadın ardından, ‘’Bu sene mısırda verimin yüksek olması hem çiftçimiz, hem ekonomimiz hem de bizim açımızdan memnuniyet verici. Beş yılda çiftçilere tarımın hemen her alanında yaklaşık 1 milyar lira değerinde destekleme yaptık. Tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için can suyu desteklerimiz artarak sürecek’’ ifadesini kullandı.

BAŞKAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Başkan Büyükakın’a Cumaköy’deki mısır hasadında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk eşlik etti. Bölgedeki üreticiler adına çiftçi İbrahim Sadun da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mazot, tohum ve gübre desteğinden yararlandığını belirterek, çiftçi dostu olarak gördükleri Başkan Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MISIR TOHUMU VE GÜBRE DESTEĞİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, talebi alınan yaklaşık 1.800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23.000 paket katı organomineral taban gübresi ile 2.200 paket dane mısır ve 3.000 paket silajlık mısır tohumu verildi. Tamamı hibe mazot desteğiyle birlikte, küçük ve büyükbaş hayvanlar için yem olarak kullanılan mısır tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, olgunluğa ulaşan ürünlerinin hasadına başladı. Biçerdöverlerle tarladaki silaj mısırların kısa sürede hasadı yapılıyor ve yemlik olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Tohum, gübre ve mazot desteği ile bu yıl Kocaeli genelinde 37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı.

Cumaköy Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber