Tahir Büyükakın Cumhuriyet'in 101.yılını kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Tahir Büyükakın yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bin yılı aşkın bir süredir üzerinde yaşadığımız bu topraklarda, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bağımsızlık mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Harbi’mizin tüm kahramanlarını, vatan için can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun.

''ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN OMUZ OMUZA KENETLENMEK ZORUNDAYIZ''

Bu kadim coğrafya, yüz yıllardır en çetin mücadelelere sahne oldu ve bugün de zorlu sınavlardan geçiyoruz. Özellikle Filistin ve Gazze sonrasında Lübnan'a sıçrayan İsrail'in soykırım niteliğindeki saldırıları, ülke olarak birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bir asır önceki ruhla, ülkemizin bütünlüğü için omuz omuza kenetlenmek zorundayız. Bunu başardığımızda, karşımızda durabilecek hiçbir güç yoktur.

''TUSAŞ SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM''

Bu birlikteliğin korkusuyla karanlık odaklar, 24 Ekim'de savunma sanayimizin gurur kaynağı Tusaş’a hain bir saldırı düzenledi. Bu kalleş saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, Türkiye'nin birliğinden çekinen güçlerin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Cumhuriyetimizin 101. yaşında, hain odaklara sesleniyoruz: Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkemizi parçalayamayacaklar, kirli emellerine ulaşamayacaklardır.

''HİZMET SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Cumhuriyetimizin ilanında büyük bir rol oynayan, Kurtuluş Savaşımızın kritik noktalarından biri olan bu güzel şehrimizi her gün daha da güzelleştirmeye, aynı zamanda birliğimizi pekiştirecek hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Kentsel dönüşümden kütüphanelere, sağlıktan spora, üretimden çevreye pek çok hizmet ve eseri şehrimize kazandırarak, Türkiye Yüzyılının ilk adımını güçlü bir şekilde atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı kararlılıkla çalışmaya, milletimize hizmet sunmaya, birliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz.

''101. YILIMIZ KUTLU OLSUN''

Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha refah dolu nice yıllara taşıyacağız. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 101. yılını tekrar kutluyorum.”

Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber