Android 15 Çıkış Tarihi Belli Oldu! Android 15 Ne Zaman Gelecek?

Yakın zamanda gelecek Android 15 güncellemesi kullanıcıların araştırmalarını başlattı. Kod adı Vanilla Ice Cream olan Android 1 cihazlara birçok yenilik getirecek. Peki, Android 15 ne zaman gelecek? İşte yanıtı..

Android 15 Ne Zaman Gelecek?

Binlerce kullanıcının merakla beklediği Android 15 güncelleme tarihi sorgulandı. Önce Pixel serisi cihazlarda uygulamaya konulacak olan Android 15 diğer marka cihazlara kademeli olarak gelecek. Kod adı Vanilla Ice Cream olan Android 15 özellikleri cihazlara farklı bir boyut kazandıracak. Peki, Android 15 güncellemesi ne zaman gelecek? Android 15 özellikleri neler olacak? İşte merak edilenler..

ANDROİD 15 NE ZAMAN GELECEK?

Android 15 güncellemesi resmi çıkış tarihi 15 Ekim 2024 Salı olarak açıklandı. Uyarlanabilir dokunmatik hassasiyet ve gelişmiş Bluetooth yönetimi gibi birbirinden farklı özellikler barındıran Android 15 en önemli özelliği düşük ışıkta kamera performansını artırma olacak. Yenilikle birlikte ekran parlaklık kontrolü daha iyileşecek.

ANDROİD 15 YENİ ÖZELLİKLERİ

- Google Assistant yerine Gemini asistanı gelecek. Metin, ses ve görüntüleri kullanarak gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunacak.

- Acil durumlarda ve normal kullanımda uydu bağlantısıyla Wi-Fi veya hücresel bağlantıya ihtiyaç olmadan SMS ve mesajlaşma desteği sunacak.

- Belirli uygulamalarla bildirimler parola ya da biyometrik doğrulama ile koruma altına alınabilecek.

- Telefonun çalındığını algılayan kullanıcı anında kilitlenmesini için cihaz güvenliğinden faydalanacak.

- Hassas içeriklerin ekran paylaşımı sırasında gizlenmesi yeni güvenlik önlemi olarak kullanılacak.

Android 15 Güncellemesi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber