Gelinim Mutfakta Şah Pilavı Tarifi 23 Ekim 2024: Şah Pilavı Nasıl Yapılır?

4 gelin ile 4 kayınvalidenin altınlar için yarıştığı Gelinim Mutfakta programında günün yıldız yemeği Şah Pilavı oldu. Gelinler kolları sıvadı ve Şah Pilavı yapımına geçti. Peki, Şah Pilavı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı Tarifi

Haftanın 5 günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta ortası yayınlandı. 23 Ekim Çarşamba günü Kanal D başına geçen izleyiciler günün yıldızı Şah Pilavı tarifine odaklandı. Bugün gelinlerin ödevi olan Şah Pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ne sizler için derledik. İşte 23 Ekim Çarşamba Gelinim Mutfakta Şah Pilavı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞAH PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

4 bardak pirinç

350-400 gram kırmızı et

200 gram erik kurusu

200 gram kuru kayısı

200 gram kestane

2 büyük kuru soğan

1 çay kaşığı erik ekşisi

1 çay bardağı tereyağı

200 gram kuş üzümü

1 çay kaşığı safran

4 adet büyük lavaş

ŞAH PİLAVI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı için önce etleri suyunu salana kadar pişirin. Ardından yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı koyun. Baharatları ekleyip fokurdayınca sirke koyun.

Tuzlu suda bekleyen basmati pirinci tereyağında kavurun. Safran ve zerdeçalı yarım çay bardağı suda eritip süzün. Ardından pilava ekleyin.

Kuru meyveleri sıcak suda bekletip küçük küçük doğrayın. Haşlanmış kestaneleri tavaya koyup kavurun.

Hamur malzemelerini iyice karıştırıp iki bezeye bölün. Merdaneyle açıp birini alta koyun.

Önce kestaneleri yayıp üzerine pilavdan koyun. Üzerine etleri koyun. Kuru meyveleri koyup düzeltin. Üzerine tekrar pilav koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın.

Yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Islatılmış yağlı kağıdı üzerine kapatın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

Yemek Tarifi Gelinim Mutfakta Şah Pilavı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber