CHP cephesinde son durum ne? Lütfü Savaş istifa mı edecek?

6 Şubat depremlerinin tartışmalı figürü Lütfü Savaş'ın, yerel seçimlerde AK Parti'ye karşı kaybetmesinin ardından Zafer Partisi'ne katılacağı iddiaları gündeme geldi.

Lütfü Savaş istifa mı edecek

6 Şubat depremlerinin ardından, binlerce Hataylı hala konteynerlerde hayatta kalma mücadelesi vermekte. 6 Şubat'ın en çok yıkım yaşattığı illerden biri olan Hatay'da yaşanan tepkilere rağmen, Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Ancak, yerel seçimde Ak Partili rakibine karşı kaybetti.

X HESABINDAN PAYLAŞTI

Lütfü Savaş'ın Zafer Partisi'ne katılacağını öne sürüldü. Dilek, Savaş'ın bu partide genel başkan yardımcısı olacağı iddialarını da X hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Lütfü Savaş'ın Zafer Partisi'ne katılması gündemde. Savaş'ın, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile görüştüğü ve partinin kurultayında rozetini takması bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL’İN TAVRI NE İFADE EDİYOR?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçim sürecindeki tutumu ve son dönemdeki ülke gündemine yönelik yaklaşımının, Lütfü Savaş'ın CHP'den ayrılma düşüncesini pekiştirdiği ifade ediliyor. Özel'in son Hatay ziyareti de bu ayrılığı derinleştiren bir etken olarak değerlendirildi. Savaş'ın Zafer Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı pozisyonunu alması beklentilerin arasında.

Lütfü Savaş CHP Hatay İl Başkanlığı Zafer Partisi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber