Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme yönelik açıklama: Eyvallah etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan toplumsal konular hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eyvallah etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, adalet sistemindeki tıkanıklık veya yanlışlara neşter vuracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur" dedi.

CEZASIZLIK ALGISI

Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan​, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya​ hesabından yaptığı açıklamada net ve kararlılık mesajları verdi. Erdoğan, özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmak ve güven duygusu için yeni adımlar atılacağını sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"EYVALLAH ETMEYECEĞİZ"

"Son dönemdeki müessif hadiseler, milletimizin kendini güvende hissetme ve adaletin tecellisi konusunda tereddüde düşmesine sebebiyet vermiştir. İnsanımızın sokakta, evinde, iş yerinde endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Toplumda güvenlik ve asayişin temini noktasında geçmişe ve birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok iyi bir yerdeyiz. Ancak son dönemde ardı ardına gelen, bir polis memurumuzun şehit edilmesinden genç kızlarımızın vahşice katledilmelerine kadar bir dizi hadise, milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır.

Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşması herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Milletimizin sesine kulak vererek, olayları enine boyuna değerlendirerek bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık.

Emniyet Teşkilatımız içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup bunu gidereceğiz. Adalet sistemimizde tıkanıklık veya yanlışlık varsa neşteri vurup Allah’ın izniyle onu da çözüme kavuşturacağız. Medyada ve sosyal medyada suça özendirme, suçu teşvik etmede sorun varsa gerekli müdahalede bulunacağız.

Suçu önlemeden suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize kadar nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacağız. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur. Adalet hizmetlerinin iyileştirilmesi noktasında 22 yılda yaptığımız onca reforma, onca başarımıza, onca emeğimize kendini bilmezlerin gölge düşürmesine eyvallah etmeyeceğiz."

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber