Mehmet Öcalan açıklama yaptı: Belki bu bir adımdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara gündemini sarsacak bir açıklama yaptı. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ise bu açıklamalara yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara'nın gündemini sarsacak bir açıklama yaptı. Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında yaptığı konuşmada, "Tecrit kaldırılırsa TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'na katılsın, terörün tamamen sona erdiğini ve örgütün dağıldığını haykırsın" dedi.

‘BELKİ BİR ADIMDIR’

Bahçeli'nin bu açıklamalarına Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, verdiği yanıtla tepki gösterdi. Mehmet Öcalan, Bahçeli'nin iki haftadır bu konuyu gündemde tuttuğunu vurgulayarak, "Bu durumu bilemiyorum, belki bir adımdır. Ne şekilde gelişeceğini zaman gösterecek. Umarım olumlu sonuçlar doğar" dedi. Sözlerine şöyle devam etti: "Bahçeli konuşuyor, evet, ama 4 yıldır Abdullah Öcalan'dan hiçbir haber alınamıyor, tecrit altında. Avukatlarıyla görüşmesi engellenmiş durumda. Ne adada olup bittiğini bilmiyoruz. Umarım herkes için iyi gelişmeler olur. Demokratik bir barış olursa, biz de buna memnun oluruz. Kimse kimseyi kandırmasın. Neyin olacağı belirsiz, umarım iyi şeyler olur."

‘BİZ BİLGİ ALAMYORUZ’

Ayrıca Mehmet Öcalan, İmralı'da yaşananlardan hiçbir şekilde haberdar olmadıklarını belirterek, "Devletin haberi olabilir ama avukatlar ve aile olarak biz bilgi alamıyoruz. Abdullah Öcalan’dan 4 yıldır haber alınamıyor, 5. yılına giriyoruz" ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ HEDEFLERE BİRLİKTE ULAŞALIM’

Bahçeli, grup toplantısında açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Türkiye'ye getirildiğinde her türlü hizmete hazır olduğunu söyleyen terörist başı, buyursun terörün sona erdiğini ilan etsin. Bu çağrımı yanlış anlayanlar, çarpıtanlar oldu. TBMM'de DEM sıralarına katılsın, silah bıraktığını açıklasın, terörün tamamen bittiğini ve örgütün feshedildiğini duyursun. Eğer bunu yaparsa, umut hakkı konusunda yasal düzenleme yapılmasının da önü açılabilir. Bu konuda kararlıyız. Yeni yüzyıla adım atarken geçmiş yüklerden kurtulup milli hedeflere birlikte ulaşalım."

Abdullah Öcalan Mehmet Öcalan Devlet Bahçeli
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber