Recep Tayyip Erdoğan: Enflasyon için biraz daha sabredeceğiz

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) 51. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyon için biraz sabredeceğiz, sonra çok daha güzel neticeler göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Ekonomi programının olumlu seyrine dikkat çeken Erdoğan, döviz rezervlerinin 156 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ

Erdoğan, enflasyonun dizginlenmeye başladığını belirterek, "Yıllık enflasyon son 4 ayda yüzde 26,1 puan geriledi. Daha da gerileyecek" dedi. Mali disiplin vurgusu yapan Erdoğan, bu alanda taviz verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

METAL SANAYİSİNİN ÖNEMİ

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 65. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, sanayinin Türkiye'nin sanayi atılımlarında öncü rol oynadığını vurguladı. MESS'in 1 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ

Erdoğan, merkez bankası brüt rezervlerinin 156 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıktığını açıkladı. Ayrıca, cari açığın gerilediğini ve yıllık ihracatın 260 milyar doları geçtiğini söyledi.

İSTİHDAM ARTIŞI

Bu yılın ilk 8 ayında 654 bin kişilik istihdam artışı sağlandığını dile getiren Erdoğan, işsizlik oranının yüzde 8,5 olduğunu belirtti. Gençler ve kadınların çalışma hayatındaki konumlarını güçlendirmek için çeşitli programlar uygulandığını kaydetti.

ARA ELEMAN SIKINTISI

Erdoğan, işverenlerin en büyük sorunlarından birinin çalıştıracak personel bulmak olduğunu ifade etti. Özellikle emek yoğun iş kollarında ara eleman sıkıntısı yaşandığını söyledi.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK

Ekonomik programlarının enflasyon odaklı olmadığını belirten Erdoğan, mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı. Yapısal reformlara odaklanacaklarını ve sanayiyi dönüştürme kararlılığında olduklarını ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Konuşmasında Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde karşılaşılan engellere de değinen Erdoğan, "Gün birlik olma günü" diyerek, toplumun her kesimi arasında diyalog zeminini genişletmenin önemine dikkat çekti. Tüm siyasi partilerin ve sendikaların kardeşlik seferberliğine destek vermesi gerektiğini belirtti.

SONUÇ VE İYİ DİLEKLER

Erdoğan, konuşmasını Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın başarıları ile sonlandırdı ve hayır dualarını almak için çalıştıklarını vurguladı. "Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin" diyerek dinleyicileri sevgiyle selamladı.

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası' Enflasyon
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber