1 MAYIS TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI? 1 Mayıs İşçi Bayramı Otobüsler Bedava Mı? 1 Mayıs Ankara, İzmir, İstanbul Ulaşım Ücretsiz Mi?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için geri sayıma geçen vatandaşlar bu yıl otobüsler bedava olacak mı sorgulamaya başladı. Marmaray, metrobüs, tramvay, vapur, otobüs, metro ve diğer toplu taşıma araçlarının 1 Mayıs Çarşamba günü ücretsiz olup olmayacağı sorgulandı. Beklenen açıklama geldi. Peki, 1 Mayıs otobüsler ücretsiz mi? İşte yanıtı..

Her yıl büyük coşkuyla kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi araştırmalar hızlandı. 1 Mayıs Çarşamba günü toplu taşıma araçlarının bedava olup olmadığı sorgulandı. Tüm yurtta kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü otobüsler ücretsiz mi sorusuna yanıt aranmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs günü metrobüs, tramvay, metro, otobüs, marmaray ücretsiz olarak hizmet verdi. Peki, 1 Mayıs İstanbul ulaşım ücretsiz mi? 1 Mayıs Çarşamba Ankara, İstanbul, İzmir otobüsler bedava mı? İşte merak edilenler..

1 MAYIS ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

1 Mayıs ulaşım ücretsiz mi henüz belli değil. 1 Mayıs toplu taşımanın ücretsiz olduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl 1 Mayıs'ta metrobüs, tramvay, metro, otobüs, marmaray ücretsiz olarak hizmet verdi. Bu yılki karara göre 1 Mayıs ve 19 Mayıs günleri Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ücretsiz olacak.

1 MAYIS NEDEN İŞÇİ BAYRAMI?

Osmanlı Devleti döneminde işçi örgütlenmesinin en gelişmiş olduğu yer Selanik'ti ve 1911 yılında burada tütün, liman ve pamuk işçileri, 1 Mayıs gösterisi düzenleyerek bu günü kutladılar. 1912 yılında İstanbul'da ilk defa 1 Mayıs kutlaması gerçekleşti. 1923 yılında 1 Mayıs günü yasal olarak "İşçi Bayramı" ilan edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber