1 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE: Evde Bakım Aylığı Yattı Mı, Ne Zaman Yatacak? Temmuz Ayı Evde Bakım Maaşı

1 Temmuz Pazartesi gününe girişle evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırılmaya başladı. Hak sahiplerinin merakla beklediği temmuz ayı evde bakım aylığı ödeme tarihi araştırıldı. Peki, temmuz ayı evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman? İşte yanıtı..

Evde bakım maaşı temmuz zammı öncesi gözler bu ayın ödemelerine çevrildi. 1 Temmuz Pazartesi gününe girişle birlikte evde bakım aylığı ödeme günü beklenmeye başladı. Çok sayıda vatandaş evde bakım maaşı yatan iller güncel liste inceledi. Peki, temmuz ayı evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman? Evde bakım maaşı ne kadar? İşte merak edilen 1 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller..

EVDE BAKIM MAAŞI TEMMUZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde hesaplara geçiyor. 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle evde bakım maaşı temmuz ayı ödemelerinin 15 Temmuz'da başlayacağı biliniyor. 2024 ocak memur ve emekli zam oranı ardından evde bakım aylığı 5097.96 TL'den yüzde 49,25 zamla 7608 TL'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ocak-temmuz dönemi için 7 608 TL ödeme yapılacağını söyledi.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

-Sağlık Kurulu Raporu ile ağır engelli (%90 ve üzeri engellilik oranı) olmak.

-Bireyin bakımını üstlenecek bir aile üyesinin olması ve bu aile üyesinin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor.

-Bakıma muhtaç kişinin sosyal güvencenin olmamalıdır ve emeklilik maaşı almamalıdır.

-Hanedeki herkesin her türlü gelirinin hanedeki kişi sayısına bölündüğünde, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 2/3'ünden fazla olmaması gerekli.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber