10 bin polis alımı ne zaman? 31. Dönem POMEM polislik sınavı ne zaman, başvuru şartları?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 bin polis alımı için kadro ihdasında bulunduğunu açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile toplamda 10 bin 102 personel için kadro ihdas edildi. Bu kadrolar arasında 3 ve 9 derece arası polis memurları için 500 kişilik alımın gerçekleşeceği belirtildi. İşte, detaylar:

Bakan Yerlikaya'nın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." ifadesinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 bin 102 polis alımı gerçekleştirilecek. İhdas edilen kadrolar arasında 3 ve 9 derece arası polis memurları için 500 kişilik alımın yanı sıra başmüfettiş, merkez emniyet müdürü, moral eğitim merkezi müdürü ve müdür yardımcısı pozisyonları da yer alıyor.

Bakan Yerlikaya, bu alımların başvuru şartları ve detaylarının henüz açıklanmadığını belirtti. Ancak gençlerin uzun süredir beklediği polis alımına dair açıklama, umutları artırdı.

10 Bin Polis Alımı Kadroları:

  • Merkez Teşkilatı için: 500 Polis Memuru, 90 Başmüfettiş, 10 Merkez Emniyet Müdürü
  • Taşra Teşkilatı için: 9.500 Polis Memuru
  • Moral Eğitim Merkezi için: Müdür ve Müdür Yardımcısı

Polis alımı başvuru süreci ile ilgili detaylar henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak gelişmeleri takip ederek başvuru şartlarına dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber