12 Ekim Kuyruklu Yıldız Saat Kaçta? Kuyruklu Yıldız Ne Zaman Görünecek?

Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı için meraklı bekleyiş başladı. Uzay Ajansı kuyruklu yıldızın geçeceği tarihi açıkladı. Vatandaşların merak ettiği kuyruklu yıldız ne zaman geçecek belli oldu. Peki, kuyruklu yıldız saat kaçta? İşte yanıtı..

12 Ekim Kuyruklu Yıldız Saat Kaçta?

12 Ekim tarihinin gelişiyle kuyruklu yıldız saat kaçta görülecek sorusuna yanıt aranmaya başladı. Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızını görmek isteyenler yıldızın geçeceği tarih dilimine odaklandı. Uzay Ajansı kuyruklu yıldızın geçeceği tarih ve saat bilgisini paylaştı. Peki, kuyruklu yıldız saat kaçta? Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? İşte merak edilen kuyruklu yıldız tarihi..

KUYRUKLU YILDIZ SAAT KAÇTA GÖRÜLECEK?

En parlak kuyruklu yıldız C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) 12 Ekim Cumartesi günü Kuzey Yarımküre’den çıplak gözle görülebilecek. 12 Ekim günü Dünya’ya 0,47 AB mesafeyle en yakın geçişini yapacak. Gözle görülebilecek en yüksek parlaklık seviyesine çıkacak. C/2023 A3 yıldızı sadece parlaklığıyla değil 21 derece olan uzunluğuyla da oldukça dikkat çekici bulunuyor. Kuyruklu yıldız uzunluğu Dolunay’ın çapının yaklaşık 42 katına denk geliyor.

Kuyruklu Yıldız
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber