14 Şubat Sevgililer Günü Kurabiyesi Tarifi: Sevgililer Günü Kurabiyesi Nasıl Yapılır? En Güzel En Pratik Kırmızı Kalpli Kurabiye Tarifi

14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlanacak kırmızı kalpli kurabiye tarifi geldi. Sevgilisi için şık ve güzel bir masa hazırlayacak olan çitlerin ana gündemi Sevgililer Günü kurabiyesi oldu. Kırmızı kalpli sevgi dolu kurabiyeleri yapabileceğiniz en kolay tarif geldi. İşte kırmızı kalpli kurabiye tarifleri..

Sevgililer Günü kurabiyesi araştırması yapan vatandaşlara en pratik öneriler geldi. Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 14 Şubat Sevgililer Günü sürprizlerine odaklanan çiftler kalpli kurabiye tarifi inceledi. 14 Şubat'a özel Sevgililer Günü kalpli kurabiye yapacak olan vatandaşlar 14 şubat Sevgililer Günü kurabiyesi yapımının aşamalarını sıraladı. Peki, kırmızı kalpli kurabiye nasıl yapılır? İşte birbirinden güzel ve anlamlı 14 Şubat Sevgililer Günü kırmızı kalpli kurabiye tarifleri..

SEVGİLİLER GÜNÜ KALPLİ KURABİYE TARİFİ

Hamuru için;

200 gr tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet mereng

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2 tatlı kaşığı su

1 çay kaşığı pancar tozu

KIRMIZI KALPLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Kırmızı kalpli kurabiye nasıl yapılır merak edenler için hemen özetleyelim. Önce hamur için tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu yoğurun.

Toparlanan hamuru tezgaha alıp iki eşit parçaya bölün. Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serpip açın.

Açılan hamuru kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirin.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında 12 dakika pişmeye bırakın. Fırından alınan kurabiyelerin soğumasını bekleyip süsleyin.

Kurabiyelerin üzerine pancar tozu ekleyip ezin. Pudra şekeri ve su ekleyin. Pancar tozu veya gıda boyası ekleyip pişirin.

Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerin üzerini kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber