15 TEMMUZ BAYRAK ASILIR MI? Türk Bayrağı Hangi Bayramlarda Asılır? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bayrak Asılıyor Mu?

Milli bayramlarda ev ve işyerlerine Türk Bayrağı asan vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bayrak asıp asmayacağını sorguladı. Bugün Türk bayrağı asılır mı merak eden vatandaşlar için açıklama geldi. Peki, 15 Temmuz bayrak asılır mı? Türk bayrağı hangi bayramlarda asılır? İşte yanıtı..

Ay yıldızlı kırmızı beyaz Türk bayrağını milli bayram günleri ev ve işyerlerine asan vatandaşlar 15 Temmuz Pazartesi gününün gelişiyle sorgulamalara başladı. Milli bayramlarda asılan Türk Bayrağı'nın 15 Temmuz Demokrasi Bayramı'nda asılıp asılmayacağı merak konusu oldu. Çok sayıda vatandaş hangi bayramlarda bayrak asılacağını sorguladı. Peki, 15 Temmuz bayrak asılır mı? Türk bayrağı hangi bayramlarda asılır? İşte yanıtı..

15 TEMMUZ BAYRAK ASILIR MI?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bayrak asılmaz. Türk bayrağı milli bayram günleri asılır. Türk Bayrağı Tüzüğünde yer alan asılma günleri kurtuluş ve Atatürk'ü anma günleri dışında milli spor karşılaşmalarında asılır. Eğer milli gelenekler gerektiriyorsa törenlerde ve düğünlerde de bayrak kullanılabilir. Bugün üzerinden 8 yıl geçen 15 Temmuz Darbe Girişimi günü 29 Ekim 2016 tarihinden itibaren 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla anıldı.

TÜRK BAYRAĞI HANGİ BAYRAMLARDA ASILIR?

18 Mart Şehitleri Anma Günü

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı

19 Eylül Gaziler Günü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber