15 TEMMUZ BUGÜN OTOBÜSLER SAAT KAÇA KADAR BEDAVA? İstanbul, Ankara, İzmir 15 Temmuz Belediye Otobüsleri Ücretsiz Mi?

Her yıl farklı etkinlikler düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ulaşım durumu sorgulandı. 2024 resmi tatiller arasında yer alan 15 Temmuz günü otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur bedava mı belli oldu. Peki, bugün otobüsler bedava mı 15 Temmuz? 15 Temmuz Marmaray ücretsiz mi? İşte yanıtı..

Türkiye tarihinde oldukça ses getiren günlerden olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kayıt altına alındı. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz günü toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar araçların ücretsiz olup olmadığını sorguladı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler için 15 Temmuz ulaşım kararı geldi. Arama motorlarında bugün otobüsler bedava mı 15 Temmuz sorusuna yanıt arandı. Peki, 15 Temmuz belediye otobüsleri ücretsiz mi? 15 Temmuz Marmaray ücretsiz mi? İşte ulaşım kararı..

BUGÜN OTOBÜSLER BEDAVA MI 15 TEMMUZ?

İSTANBUL: İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kararında İETT otobüsleri, özel halk otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel araçları, Şehir Hatları AŞ vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul AŞ (tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy-Moda nostaljik tramvay) araçları ücretsiz olacak. Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri bedava olacak.

ANKARA: EGO Genel Müdürlüğü açıklamasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kent genelinde toplu taşımanın ücretsiz olacağı açıklandı. 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 06.00'dan 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 06.00'ya kadar ücretsiz olacak.

İZMİR: İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yüzde 50 indirimli olarak hizmet verecek. ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm binişler yüzde 50 indirimli olacak. İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

ANTALYA: Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistem araçları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. ANTRAY ve Nostalji Tramvayı 15 Temmuz Pazartesi günü vatandaşlara ücretsiz olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber