15 TEMMUZ GECESİ SELA SAATİ 2024: 15 Temmuz Sela Ne Zaman Okunacak 2024? Sela Ne Zaman Okunur 15 Temmuz?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü cemilerden yükselecek sela saatleri merak konusu oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimi ardından millete birlik ruhu aşılayan selalar yükselmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz selası gündeme geldi. Peki, sela ne zaman okunur 15 Temmuz? İşte 15 Temmuz gecesi sela saati..

15 Temmuz gecesi sela saati araştırılmaya başladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi yıldönümü gelişiyle 15 Temmuz sela saatleri sorgulandı. Darbe günü şehit düşen vatandaşları anmak için cami minarelerinden yükselen sela 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8. yıldönümü tüm illerde okunacak salavat-ı şerifeler geldi. Peki, 15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2024? Sela ne zaman okunur 15 Temmuz? İşte yanıtı..

15 TEMMUZ SELA OKUNACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz sela ne kaçta okunacak 90 bin camide gece saat 00.13 olduğunda sela okunacak. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, "81 ilimiz ve 922 ilçemizdeki bütün camilerimizde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te bütün camilerimizden sela okunacaktır. Milletimizi birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize yönelik oynanan oyunlara farkındalık oluşturmak için yeniden bir dirilişe davet edeceğiz" dedi.

15 TEMMUZ GECESİ SELA SAATİ

Es Salatu Ves Selamu Aleyke Ya Rasulallah!

Ey Allah'ın Resul'u, salat ve selam senin üzerine olsun!

Esselatu vesselamu aleyke ya Habiballah!

Ey Allah'ın habibi, salat ve selam senin üzerine olsun!

Esselatu vessalamu aleyke ya Nure Arşillah!

Ey Allah'ın arşının nuru salat-u selam senin üzerine olsun!

Esselatu vesselamu aleyke ya Hayra Halgillah

Ey Allah'ın mahlukatlarının en hayırlısı, salat-u selam senin üzerine olsun!

Essalatu vesselamu aleyke ya seyyidel evveline vel ahirin!

Ey bundan önceki ve sonrakilerin efendisi, salatu selam senin üzerine olsun!

Vel hamdü lillahi rabbil alemin!

Hamd alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber