18 MART BAYRAK ASILIR MI? 18 Mart Çanakkale Zaferi Bayrak Asılır Mı? Bayrak Asılacak Günler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü gelişiyle vatandaşlar bugün bayrak asılıp asılmayacağını sorgulamaya başladı. Türk ulusu için özel bir yeri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde bayrak asılır mı merak edildi. Peki, 18 Mart bayrak asılır mı? İşte yanıtı..

"Dur yolcu, bilmeden gelip bastın bu toprak bir devrin battığı yerdir" sözüyle hafızalara işleyen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 109. yıl dönümü geldi. Türk milletinin tarihinde altın harflerle yazılmış bir destan olan Çanakkale Zaferi yurdun dört bir yanında minnetle anıldı. 1915 tarihinde başlayan destansı savaş Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktası oldu. Bu noktada bu özel günde bayrak asmak isteyen vatandaşlar 18 Mart bayrak asılır mı sorusuna yanıt aradı. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi bayrak asılır mı? İşte yanıtı..

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BAYRAK ASILIR MI?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi her yıl 18 Mart günün kutlanan milli gündür. 18 Mart 1915 tarihinde I. Dünya Savaşı sırasında zaferle sonlanan Çanakkale Deniz Savaşları anma töreni her yıl 18 Mart tarihinde yapılır. Bu özel günde işyerleri, konut ve tüm resmi kuruluşlarda kırmızı Türk bayrağı asılır. 18 Mart Çanakkale Zaferi bayrak asılır mı işyeri, konut. özel yerlere, Milli Bayramda, kurtuluş ve Atatürk'ü anma günlerinde bayrak asılabilir.

BAYRAK ASILACAK GÜNLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı

19 Eylül Gaziler Günü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü

29 Mart İstanbul’un Fethi

13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşu

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehnet Akif Ersoy'u Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber