2 MİLYON SIRALAMA İLE ALAN BÖLÜMLER LİSTESİ: ÖSYM Tercih Robotu 2 Yıllık Bölümler! YÖK ATLAS Tercih Robotu 2 Yıllık

YKS tercih maratonuna başlayan öğrenciler TYT ve AYT sıralamalarına göre tercihlerini sıraladı. 2 yıllık ön lisans bölümleri arasında tercihlerini sıralayan adaylar taban puanlar listesine odaklandı. Sınavdan düşük not alan öğrenciler 2 milyon sıralama ile alan bölümler 2 yıllık aradı. İşte YÖK ATLAS tercih robotu 2 yıllık..

ÖSYM tercih robotu Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını öğrenen adayların gündemi tercih ekranı oldu. Sıralamasına göre 2 yıllık bölümleri yazabilecek olan öğrenciler 2023 üniversite taban puanları 2 yıllık inceledi. 25 Temmuz Perşembe günü start alan YKS tercih maratonunda 2 yıllık ön lisans programları merak edildi. Peki, 2 milyon sıralama ile alan bölümler 2 yıllık hangileri? İşte YÖK ATLAS tercih robotu 2 yıllık..

2 MİLYON SIRALAMA İLE ALAN BÖLÜMLER

2024 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları henüz açıklanmadı. 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları her yıl güncelleniyor. Üniversite tavan ve taban puanları yerleştirme işlemleri yapıldıktan sonra belli oluyor. 25 Temmuz ile 2 Ağustos günleri arası YKS tercihlerini yapacak olan adayların taban puanları yerleştirilme işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanacak. ÖSYM http://www.osym.gov.tr adresinden işlemlerini yapacak olan adaylar aşağıdaki listeye göre 2 yıllık bölüm tercihlerini yapabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber