2024 Açık Lise 2. dönem kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL sınav başvuru ücreti ne kadar? AÖL sınavları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme süreci başladı. Kayıt işlemleri devam ederken "AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, son gün ne zaman?" sorusu araştırması sıklaştı. İşte, 2024 AÖL kayıt tarihleri ve önemli detaylar...

AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, kayıt yenileme işlemleri için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, e-Okul Sistemi veya açık öğretim kurumları bilgi yönetim sistemlerinde kaydı olmayan öğrencilerin ilk kayıt işlemleri, 29 Ocak 2024 tarihine kadar yapılabilecek. Açık öğretim lise kayıt yenileme işlemleri ise 5 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Öğrencilerin bu tarihe kadar kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

AÖL SINAV BAŞVURU ÜCRETİ VE ÖDEME YÖNTEMLERİ

AÖL sınavlarına katılmak isteyen öğrenciler, sınav başvuru ücretini ödemeleri gerekiyor. Sınav katılım ücreti, 160 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenci adayları, bu ücreti odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların banka veya kredi kartlarıyla ödeyebilirler.

Ayrıca, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası'nın mobil veya internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bu bankaların ATM'lerinden T.C. Kimlik numaraları ile (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları Yabancı Kimlik numaraları ile) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatırmaları gerekmektedir. Yatırılan ücretin belgesi, muhafaza edilmelidir.

AÖL SINAV TARİHLERİ

  1. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da
  2. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,
  3. Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Ancak, kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayan veya kendisi yapmak isteyen öğrenciler, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilirler. Öğrenciler, sınav katılım ücretini ödedikten sonra kayıtlarının yapıldığını sistem üzerinden takip etmelidirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber