2024 KPSS LİSANS PUAN GEÇERLİLİK TARİHİ: KPSS Puanı Kaç Yıl Geçerli? 2024 KPSS Puanı Kaç Yıl Kullanılır?

Her yıl yapılan KPSS sınavına saatler kala adayların heyecanlı bekleyişi başladı. 14, 20, 21 Temmuz ile 4 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 2024 KPSS lisans sınav puanı geçerlilik tarihi sorgulandı. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

Memur olma hayali kuran adayların dört gözle beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavı için geri sayım başladı. 14 Temmuz Pazar günü Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları ile start alacak olan KPSS sınav sonucu 23 Ağustos tarihinde açıklanacak. 14, 20, 21 Temmuz ile 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2024 KPSS lisans sınav puanı geçerlilik süresi merak edildi. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler..

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

2024 KPSS lisans puanı geçerlilik süresi 2 yıl olarak açıklandı. Kamu kurumlarında memur olmak isteyenlerin girdiği KPSS sınavında adayın kazandığı puan sınavın yapıldığı yıl ve bir sonraki yıl boyunca geçerli oluyor. Herhangi bir kamu kurumunun personel alımı yapmaması durumunda KPSS puanının geçerlilik süresi uzatılabiliyor. Ya da açıklama yapıldığında o yılki KPSS puanı sonraki yıllarda kullanılabiliyor.

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS lisans sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma günü açıklanacak. KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz Pazar günü, KPSS lisans Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz Cumartesi günü 2. gün oturumları 21 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 Pazar günü yapılacak. KPSS lisans sınav sonuçları ÖSYM resmi sitesinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sorgulanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber