2024 LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav tarihi MEB tarafından duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek olan merkezi sınavın tarihi resmi olarak açıklandı. Öğrenciler, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan sınav için şimdiden hazırlıklarına başladı. İşte, 2024 LGS sınavı ile ilgili detaylar:

LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav, sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda düzenlenecek.

Başvuru Tarihi Henüz Açıklanmadı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Bakanlık tarafından yapılacak olan başvuru tarihleri ve diğer detaylar, daha sonra açıklanacak. Öğrenciler, başvuru süreci ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edecekler.

Sınav Detayları ve Süreleri LGS sınavında öğrencilere sayısal alanda 80 dakika, sözel alanda ise 75 dakika süre verilecek. Sözel alanda 50 soru, sayısal alanda ise 40 soru yer alacak. Sınavda öğrencilere toplamda 120 soru sorulacak.

Geçen Yılın Deneyimleri Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem nedeniyle öğrencilerin 2. dönem konularından muaf tutulduğu sınavda, bu yıl 1. dönem ve 2. dönem konularından sorular gelebilecek.

LGS süreciyle ilgili yaşanacak gelişmeler ve başvuru tarihleri açıklandıkça, haberlerimizde yer almaya devam edeceğiz. Öğrencilere başarılar dileriz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber