2024 Ocak engelli aylığı yattı mı? Engelli aylığı ne kadar oldu, zamlı engelli maaşı ne zaman yatacak?

Engelli vatandaşların ödemelerini takip ettiği zamlı engelli aylıkları, memur maaş katsayısındaki artışa bağlı olarak güncellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ocak ayı için engelli maaşları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. İşte, zamlı engelli aylıklarına dair detaylar:

Ocak Engelli Maaşları Yattı! Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ocak ayına ait engelli aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ''Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık.'' açıklamasını yaptı.

Zamlı Engelli Aylıkları Ne Zaman Yatacak?

Zamlı engelli aylıkları, memur maaş katsayısındaki artışa göre belirlendi. Memur maaşlarındaki artış netleştikten sonra yeni tutarlar Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Bu durum, engelli vatandaşların güncellenmiş aylıklarını Şubat ayında alacaklarını gösteriyor.

2024 Yılında Güncellenen Engelli Maaşları:

  • Engelli Aylığı (Yüzde 40-69 arası): 2.789,81 TL
  • Engelli Aylığı (Yüzde 70 ve üzeri): 4.196,70 TL
  • Engelli Aylığı (18 yaş altı): 2.797,81 TL

Engelli vatandaşlar, güncellenen aylıklarıyla birlikte sosyal ve ekonomik hayata tam katılım sağlamaya devam edecekler. Yapılan düzenlemelerle birlikte engelli maaşlarındaki artış, hak sahiplerine ekonomik destek sunmayı hedefliyor. Gelişmeleri takip ederek, zamlı engelli aylıklarına dair detaylara ulaşabilirsiniz.

ENGELLİ MAAŞI SORGULAMA EKRANI

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber