23 Eylül Gece Gündüz Süreleri 2024: 23 Eylül Geceler Gündüzlerden Uzun Mu Oldu? 23 Eylül Ekinoksu Özellikleri

23 Eylül 2024 tarihinin gelişiyle ekinoks özellikleri devreye girdi. Yılda 2 kez yaşanan tarihi olay doğa takipçileri tarafından mercek altına alındı. 23 Eylül günü yaz ayı resmi olarak sona erdi. Peki, 23 Eylül geceler uzadı mı? 23 Eylül gece gündüz eşit mi? İşte 23 Eylül gece gündüz süreleri..

23 Eylül ekinoksu özellikleri yeni günün en çok merak edilen noktalarından oldu. Gündüz ile gecenin eşit olması durumunu ifade eden ekinoks yılın ikinci devresinde geldi. 21 Mart ve 23 Eylül'de gerçekleşen Gündüz ile gecenin eşit olması durumu vatandaşları meraklandırdı. Gök olaylarıyla ilgili olan milyonlarca vatandaş 23 Eylül gece gündüz eşit mi sorgusuna başladı. Peki, 23 Eylül geceler gündüzlerden uzun mu oldu? İşte 23 Eylül gece gündüz süreleri.

23 EYLÜL GECE GÜNDÜZ EŞİT Mİ?

Gündüz ile gecenin eşit olma durumunu ifade eden 23 Eylül ekinoksu yılın son gök olayı olarak yerini aldı. Yılda iki defa gerçekleşen ekinoksun ilki 21 Mart tarihinde oldu. Gündüz ile gecenin eşit olması durumuyla güney yarım kürede gündüzler gecelerden uzun olurken, kuzeyde ise tam tersi 23 Eylül günü sonbahar başlangıcı olarak kabul ediliyor.

23 EYLÜL EKİNOKS ÖZELLİKLERİ

-Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90 derecelik açıyla düşüyor.

-Gölge boyu Ekvator’da sıfırlanıyor.

-Güney Yarım Küre’de gündüzler gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de tam tersi geceler uzuyor.

-Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcı oluyor.

-Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit oluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber