2500 TL BAYRAM HARÇLIĞI ALMAYI UNUTMAYIN: Sosyal Yardım Bayram Harçlığı Ne Zaman Verilecek? e Devletten Bayram Harçlığı Başvurusu Nasıl Yapabilirim?

11 ayın sultanı Ramazan ayının bitimiyle eda edilecek Ramazan Bayramı'na sayılı gün kaldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından verilen 2500 TL bayram harçlığı alma yolları sorgulanmaya başladı. Çok sayıda vatandaş e devletten bayram harçlığı başvurusu nasıl yapabilirim sorgusu yaptı. İşte bayram harçlığı başvurusu 2024 ekranı..

81 ilde 2500 TL bayram harçlığı destek ödemesi sunan devlet atağa geçti. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine dev destek müjdesi geldi. Milyonlarca vatandaş tarafından konuşulan bayram harçlığı başvurusu 2024 başladı. Mübarek Ramazan Bayramı öncesi Ziraat Bankası ile PTT hesaplarına yatacak olan bayram harçlığı nasıl başvurulur merak edildi. Beklenen açıklama geldi. Peki, e devletten bayram harçlığı başvurusu nasıl yapabilirim? Bayram harçlığı kimlere verilecek? İşte yanıtı..

E DEVLETTEN BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPABİLİRİM?

e-Devletten bayram harçlığı başvurusu nasıl yapabilirim sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için hemen söyleyelim ki Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine verilen 2500 TL bayram harçlığı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yapılıyor. Sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar hane geliri belirli tutarın altındaysa 2500 TL sosyal yardım ödemesi alıyor. Dar gelirlilere verilen 2500 TL bayram harçlığı Ziraat Bankası ve PTT hesaplarından çekiliyor.

SOSYAL YARDIM BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde eda edilecek olan Ramazan Bayramı öncesi yardımların hesaplara geçeceği düşünülüyor. Devletten 2500 TL sosyal yardım alan hak sahiplerinin Ziraat Bankası ya da PTT hesaplarına paraları yatıyor. Dar gelirli olan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekiyor. 2500 TL sosyal yardım için bulunduğunuz yerdeki kaymakamlık binasında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapmanız gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber