3000 TL KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI ALMAYI UNUTMAYIN: Başvuru Yapana 3000 TL Ödeme Müjdesi Geldi! e-Devlet Kurban Bayramı Harçlık Başvurusu

Dini bayramlarının ikincisi Kurban Bayramı için destek araştırması yapan vatandaşlar gözlerini hükümete çevirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi aileler için harekete geçti. Hem gıda hem de nakit yardım yapan bakanlık yardım elini uzattı. Başvuru yapana 3000 TL ödeme müjdesi geldi. İşte kurban bayramı harçlık başvurusu ekranı..

Müslümanlar için özel olan Ramazan Bayramı ardından Kurban Bayramı'na sayılı gün kaldı. Bu yıl 16-1718-19 Haziran günleri eda edilecek olan Kurban Bayramı öncesi yardım araştırmaları hızlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen kurban bayram harçlığı başvuru detayları mercek altına alındı. Dini bayramlardan Kurban Bayramı için geri sayıma geçen vatandaşlar hükümetten gelecek yardımlara odaklandı. Başvuru yapana 3000 TL ödeme kapısı açıldı. Peki, kurban bayramı harçlık başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet kurban bayramı harçlık başvuru ekranı..

E-DEVLET KURBAN BAYRAMI HARÇLIK BAŞVURUSU

2024 Kurban Bayramı öncesi harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine gıda ve nakit yardım kampanyasıyla geldi. e-Devlet sisteminden başvuru yapan vatandaşlara 3000 TL ödeme yapılacak. Veren elin alan eli görmediği dini bayram öncesi zor günlerini bir nebze de olsa ardında bırakmak isteyen vatandaşlar başvurularını iletmeye başladı. Hane halkının aylık toplam gelirinin asgari ücretin üçte birinden düşük olması halinde 3000 TL gıda ve nakit yardım alınacak.

KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3000 TL gıda ve nakit yardımı e-Devlet sisteminden başvuru yapmanız gerekiyor. Bakanlık başvuru yapan ihtiyaç sahibinin bilgilerini inceledikten sonra başvuru onay aşamasına geçiyor. Başvuru onaylanırsa ödemeler PTT'ye yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda ve nakit para yardım alan ihtiyaç sahiplerinin Kurban Bayramı yardımlarının 16 Haziran'dan önce hesaplara geçeceği düşünülüyor.

E-DEVLET KURBAN BAYRAMI YARDIMI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber