31 Aralık yılbaşı gecesi toplu taşıma saat kaça kadar çalışıyor? Yılbaşı gecesi metro, metrobüs ve otobüs saatleri

Yılbaşı gecesi toplu taşıma hizmetlerinin çalışma saatleri merak konusu olmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için toplu taşıma sefer saatlerini düzenleyerek, kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarına metro toplu taşımada ücretsiz ulaşım imkanı tanıyacak. 1 Ocak 2024 Pazartesi günü geçerli olacak bu uygulama ile İstanbullular, kişiselleştirilmiş İstanbulkartlarıyla metro seyahatlerini ücretsiz gerçekleştirebilecekler.

Ankara'da ise Metro ve Ankaray, 31 Aralık 2023 Pazar günü gece saat 02.00’ye kadar hizmet verecek. Bu özel düzenleme ile Ankara'daki vatandaşlar, yılbaşı gecesinde rahatlıkla toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.

Yılbaşı gecesi İstanbul'da sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece seferlerimiz M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü, M7 Yıldız-Mahmutbey, M8 Bostancı-Dudullu/Parseller, M9 Bahariye-Olimpiyat metro hatlarımızda sabah seferleri başlayana kadar devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

31 Aralık 2023 toplu taşıma sefer saatleri konusundaki bu düzenlemeler, vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde yılbaşı etkinliklerine katılımlarını sağlamak amacıyla yapıldı. İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma kullanıcıları, resmi sosyal medya hesaplarından ve ilgili internet sitelerinden güncel bilgilere ulaşabilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber