4a, 4b, 4c Emekli maaş Farkı Ne Zaman Yatacak 2024 BELLİ OLDU! Memur Emeklilerinin Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak? Emeklilere Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

2024 zammında memur emeklilerinin hanesine yüzde 49,25 yazıldı. İşçi ve Bağkur emeklilerine yüzde 37,57 zam ardından 5 puanlık refak payıyla kök maaşlar yüzde 42,6 seviyesinde yükseldi. Emekli zammı ardından gözler 14 günlük maaş farkı hesaplama tablosuna çevrildi. Peki, emekli maaş farkı ne zaman yatar? İşte o tarih..

Emekli maaşı zam farkı son dakika gelişmesi geldi. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan emeklilere maaş farkı ne zaman yatacak sorgulandı. Hem SSK ve Bağkur hem de memur emeklilerinin maaş farkı ne zaman yatacak araştıran vatandaşlara takvim geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 5 refah payı verdiği İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 zammı yüzde 42,6 oldu. 23 Ocak Salı günü Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması beklenen 14 günlük maaş farkı hesaplama yapıldı. 2024 yılında geçerli emekli zammı oranı ardından gündem maddesi ocak ayıyla birlikte 4a, 4b, 4c emekli maaş farkı ne zaman yatacak 2024 oldu. Beklenen tarih açıklandı. Peki, maaş farkı ne zaman yatar? İşte yanıtı..

EMEKLİLERE MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memur emekli maaş farkı ne zaman yatacak merak eden vatandaşlara tarih mesajı geldi. 4A, 4B ve 4C emekli zamlı maaşları tahsis numaralarına göre hesaplara yatmaya başladı. Ek zamsız olarak yatırılmaya başlayan emekli maaş farkları için son viraja girildi. Ocak ayının 23. gününü yaşadığımız 23 Ocak Salı günü gündem emekli maaş farkı oldu. Maaş farkı ve ek zammın bugün Meclis'te görüşülmesiyle birlikte hesaplara geçmesi bekleniyor. Dul ve yetim aylığı alanlara da verilecek olan maaş farkı ödemeleri bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. En düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğu 2024 yılında SSK ve Bağkur emekli maaş artış oranına ilave edilen yüzde 5 refah payını içeren kanun teklifi bugün görüşülecek. Düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte maaş zamları hesaplarda olacak.

MEMUR MAAŞ FARKI NE KADAR?

2024 ilk 6 ayında geçerli memur maaşları hesaplara geçti. 2024 ocak ayında memurlara yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Memur ve memur emeklilerinin aldığı ocak zammı ardından gözler memur maaş farkı ne kadar sorusuna çevrildi. Yılda iki kez toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde oranında zam alan memurlara verilecek maaş farkı öğretmenlerde 5100 TL civarında oldu. 15 Ocak 2024 itibarıyla yüzde 15 toplu sözleşme zammı alan memurlar zamlı maaşları 15 Ocak'ta hesaplara geçti. Öğretmen memur maaş farkları 22 Ocak Pazartesi günü hesaplara geçti. Memur maaş farkı ne kadar tümü ocak sonuna kadar yatmış olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber