4A,4B,4C EMEKLİ MAAŞI HAZİRAN AYI ÖDEME GÜNLERİ 2024: Emekli Maaşları Bayramdan Önce Yatacak Mı? Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Haziran ayı emekli maaşı ödeme takvimi belli oldu. Kurban Bayramı öncesi merak konusu olan emekli aylıklarında ödeme günleri netleşti. Emekli maaşı bayramdan önce yatar mı sorusuna yanıt arayan milyonlarca emeklinin beklediği açıklama geldi. 4A, 4B, 4C emekli maaşı haziran ayı ödeme günleri tek tek açıklandı. Peki, emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? İşte yanıtı..

2024 dini bayramlar arasında yer alan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı. Bir yandan kurbanlık telaşı sürerken bir yandan da gözler maaş takvimine çevrildi. Milyonlarca emekli gözlerini hükümete çevirdi. 4A, 4B, 4C emekli maaşı haziran ayı ödeme günleri araştıran vatandaşlar için sıralı liste geldi. 2024 Kurban Bayramı'na sayılı gün kala bayramdan önce emekli maaşlarının yatıp yatmayacağı netleşti. Peki, Haziran ayı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli maaşı ödeme takvimi..

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Kurban Bayramı bu yıl 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde eda edilecek. Normal şartlarda memurlar maaşları her ayın 15'inde, emekliler ise ay 17-26 tarihleri arasında alıyor. haziran ayı maaşları Kurban Bayramı nedeniyle bu ay erken yatacağı biliniyor. Kurban Bayramı arefe ve bayram günlerinin maaş ödeme günlerine denk gelmesi nedeniyle haziran ayı maaşları 16 Haziran'a kadar hesaplara geçmiş olacağı tahmin ediliyor. Kurban Bayramı arefe gününün 15 Haziran'a ve Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran'a denk geldiği için emekli maaşlarının erken yatacağı düşünülüyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2024 yılında zamlanan bayram ikramiyeleri 3000 TL'ye yükseldi. 2024 Ramazan Bayramı'nda 3000 TL ödeme alan emeklilerin bir sonraki ikramiye tarihi Kurban Bayramı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor bayramdan önce vereceğiz" dedi. 2024 yılında 16 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber